Liesbreukspreekuur

De chirurgen van SJG Weert zijn gespecialiseerd in de behandeling van buikwandbreuken, zoals een liesbreuk, navelbreuk, bovenbuikbreuk of middenrifbreuk. Bij (aanhoudende) klachten kunt u na verwijzing door de huisarts op korte termijn gezien worden op de polikliniek. Indien er afgesproken wordt om u te opereren is er ook voor de operatie een korte wachttijd, zodat de breuk snel verholpen is.

Bij een zwakke plek of opening in de buikwand spreken we van een buikwandbreuk. Dit komt vaak voor in de (liesbreuk), rond de navel (navelbreuk), op een plek van een eerdere operatie (littekenbreuk) of in de bovenbuik. Een dergelijke breuk verdwijnt nooit vanzelf en kan alleen met een operatie verholpen worden. Het kan voorkomen dat er buikvlies, vet of een deel van de darmen bekneld raakt in de breuk. In dit geval is er direct een operatie nodig. In andere gevallen kan afgewacht worden. Bij pijnklachten is behandeling aan te raden, ook om te voorkomen dat de breuk groter wordt.

Zorgpad-liesbreuken-infographic.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Contact

Route:
1B (ontvangstruimte 3)

Telefoon:
0495 - 57 22 70

Heeft u een vraag die niet medisch urgent is, dan kunt u deze ook stellen via de BeterDichtbij app als u hiervoor bent uitgenodigd. Nog niet uitgenodigd? Vraag ernaar bij uw specialist of de polikliniek-assistente.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
08:30 - 16:30 uur

Wachttijd:
Zie het overzicht met wachttijden voor een afspraak of behandeling 

Buitenpoli:
Onze chirurgen houden ook spreekuur in het Medisch Centrum Ittervoort.

Patiëntverhalen

Benieuwd naar de ervaring van andere patiënten met een buikwandbreuk?

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht