Cliëntenraad:
"U bent onze ogen en oren, wij zijn uw stem"

Binnen SJG Weert kunnen (potentiële) patiënten, hun familie en bezoekers meedenken en meepraten over het ziekenhuisbeleid. Hiervoor is een Cliëntenraad (CR) opgericht. Als Cliëntenraad vertegenwoordigen wij u als patiënt en denken wij met het bestuur van het ziekenhuis mee over allerlei zaken die gevolgen hebben voor u als patiënt. Via deze website houden wij u op de hoogte van de activiteiten van de Cliëntenraad en vragen wij u regelmatig om uw mening zodat wij deze mee kunnen nemen naar onze gesprekken met de directie en de raad van toezicht van SJG Weert. De Cliëntenraad houdt zich niet bezig met individuele problemen, maar wél met de gemeenschappelijke belangen van cliënten die op SJG Weert zijn aangewezen.

Volgens de Wet op de Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) heeft de CR adviesbevoegdheid die gevraagd en ongevraagd kan worden gegeven. Over een aantal onderwerpen moet de directie van het ziekenhuis altijd de mening van de CR vragen.

Het gaat over onderwerpen die van invloed zijn op een goede zorgverlening. Hierbij kunt u onder meer denken aan ingrijpende wijzigingen zoals fusieplannen en verbouwingen, maar ook aan algemeen beleid zoals bijvoorbeeld patiëntenzorg, veiligheid en geestelijke verzorging.

Ook het bewaken van de kwaliteit van zorg en de benoeming van de leden van de directie en de Raad van Toezicht horen tot de onderwerpen waarover de CR adviesbevoegdheid heeft. Tot slot beoordeelt de CR ook elk jaar de begroting en de jaarrekening.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de Cliëntenraad, neemt u dan contact op met onze ambtelijk secretaris Marieke Loijen.

Telefoon:
0495 - 57 24 00

E-mail:
clientenraad@sjgweert.nl

Correspondentieadres:
Cliëntenraad
Antwoordnummer 1073
6000 VB  Weert

Leden van de Cliëntenraad

Verbeterpunt 

Heeft u een verbeterpunt voor het ziekenhuis?

Laat het ons weten

 

Klantenpanel

Wilt u meedenken over verschillende onderwerpen die het ziekenhuis aangaan? Meld u dan aan voor het Klantenpanel, een initiatief van SJG Weert in samenwerking met de Cliëntenraad.

Klantenpanel