Nieuwbouw

SJG Weert bouwt met zorg aan de toekomst 

Nieuwbouw-ziekenhuis-SJG-Weert_web.jpg

Het bestaande, verouderde gebouw van SJG Weert maakt de komende jaren plaats voor een compact, modern en toekomstbestendig ziekenhuis.

Het nieuwe ziekenhuis wordt met 20.000 vierkante meter compacter en overzichtelijk dan de huidige 35.000 vierkante meter. Dit is mogelijk doordat ruimtes efficiënter benut worden en werkprocessen zo slim mogelijk worden uitgevoerd. Het brede zorgaanbod blijft hetzelfde als nu. Wel is in het nieuwe ziekenhuis voorzien van meer gemak. Zo kent het nieuwe ziekenhuis een groter aantal eenpersoonskamers, voor meer privacy en comfort. Ook komen er bijvoorbeeld kraamsuites, waarvan er een is uitgerust met een bevalbad. Hier vindt alle zorg rondom de bevalling en kraamperiode plaats in een huiselijke omgeving. 

Slimme inrichting

Het nieuwe gebouw, ontworpen door Wiegerinck Architecten, wordt gerealiseerd door BAM Bouw en Techniek en bestaat uit vijf lagen. Op de begane grond komen de spoedeisende hulp, de huisartsenpost, de intensive care, het priklaboratorium, de medische beeldvorming en de apotheek. De poliklinieken komen op de eerste etage. Op de tweede verdieping komen een vrouw-moeder-kind centrum en de dagbehandeling. De derde en vierde etage worden ingericht als verpleegafdelingen. Op de vijfde verdieping staan technische installaties. Als deze eerste bouwfase is voltooid, starten de voorbereidingen voor uitbreiding van het ziekenhuis aan de achterzijde (Boerhaavestraat). Hier komt ruimte voor het operatiecentrum, een aantal poliklinieken, de kantooromgeving, het restaurant. De verwachting is dat fase 1 in de eerste helft van 2025 klaar is. Fase 2 moet in 2030 gereed zijn. In de aansluiting tussen beide fases wordt een nieuwe ingang en centrale hal gerealiseerd. 

Klaar voor de toekomst 

Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen kan straks ultrazuinig omgegaan worden met het energieverbruik. Met de nieuwbouw van het SJG heeft de regio Weert straks een toekomstbestendig ziekenhuis waar de patiënt kan blijven rekenen op hoogwaardige zorg dichtbij. Naast brede basiszorg blijft het SJG prominent aandacht houden voor kwetsbare ouderen en de behandeling van kanker. 
 

BAM Bouwt app

Voor iedereen die de bouw van het nieuwe SJG Weert wil volgen, is de BAM Bouwt app beschikbaar. Deze gratis app is te downloaden met onderstaande QR-codes.

QR-codes-Bam-Bouwt-App.jpg