Chirurgie

Binnen de chirurgie wordt een grote verscheidenheid aan aandoeningen en klachten behandeld. Elke chirurg heeft eigen subspecialismen: deze expertises vindt u in het overzicht hieronder. Onder specialisten vindt u terug welke chirurg welke expertise heeft.

Als er een ingreep nodig is, doen de chirurgen van SJG Weert dat zoveel mogelijk via een kijkoperatie.

Acnes
Bij het buikwandpijnsyndroom ACNES ontstaat er pijn in de buik door een beknelde zenuw in de buikwand. Hiervoor zijn verschillende behandelmethoden beschikbaar. De chirurgen werken hiervoor samen met de pijnpoli.

Bariatrie (obesitaschirurgie)
De obesitaspoli is er om mensen met ernstig overgewicht (een BMI >35) te begeleiden naar een (medisch) gezonder gewicht en een andere leefstijl.

Darmchirurgie
Meestal worden darmoperaties uitgevoerd als een ontsteking (diverticulitis, Morbus Crohn en colitis ulcerosa, enz.), een kwaadaardige afwijking (darmkanker), of een grote poliep wordt vastgesteld.

Proctologie (aandoeningen aan rectum en anus)
Proctologie houdt zich bezig met klachten en aandoeningen rondom het rectum, de anus en de dikke darm. Voorbeelden hiervan zijn aambeien, fistels, fissuren en huidflapjes.

Oncologische chirurgie

Alexander Monro regio Zuidoost (borstzorg)
De zorg rond borstkanker is een belangrijk aandachtsgebied voor ons ziekenhuis. Op de pagina borst(kanker)zorg leest u hoe de zorg in ons ziekenhuis is geregeld. Sinds 2020 werkt SJG Weert hiervoor samen met het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven en zijn we het Alexander Monro regio Zuidoost.

Melanomen
Zie ook de informatie over huidkanker op de pagina dermatologie.

Stomazorg
De stomaverpleegkundige helpt en adviseert patiënten bij verzorging en acceptatie van een stoma op de coloncarepoli.

Traumachirurgie

Traumaletsel
Als u een ernstig ongeval krijgt, dan komt u - via de spoedeisende hulp of via uw huisarts – terecht bij een van onze traumatologen. Nazorg vindt plaats op de traumapoli.

Gipskamer
In de gipskamer van ons ziekenhuis helpen onze gipsverbandmeesters patiënten met afwijkingen, ziekten of letsels aan botten, spieren, pezen en gewrichten, maar ook kapsels en gewrichtsbanden.

Vaatchirurgie

Spataderen
Het specialisme flebologie is gericht op diagnostiek en behandeling van spataderen, oedeem of vocht in de benen, een open been en andere dermatologische aandoeningen van het been. Zowel de chirurg als de dermatoloog is betrokken bij deze aandoening.

Diabetische voet
Mensen met diabetes hebben een verhoogde kans op voetproblemen. Met de diabetische voetpoli willen we voetproblemen tijdig opsporen en zo voorkomen dat er grotere complicaties ontstaan.

Vaten
Patiënten die problemen hebben met een of meerdere slagaders worden geholpen op de vaatpoli. In het vaatlaboratorium wordt hier eerst onderzoek naar gedaan.

Wonden
De wondpoli heeft als doel patiënten met gecompliceerde en chronische wonden te behandelen. De verwijzing naar de wondpoli vindt altijd plaats via de specialist, huisarts of verpleeghuisarts.

Contact

Route:
1B (ontvangstruimte 3)

Telefoon:
0495 - 57 22 70

Heeft u een vraag die niet medisch urgent is, dan kunt u deze ook stellen via de BeterDichtbij app als u hiervoor bent uitgenodigd. Nog niet uitgenodigd? Vraag ernaar bij uw specialist of de polikliniek-assistente.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
08:00 - 17:00 uur

Wachttijd:
Zie het overzicht met wachttijden voor een afspraak of behandeling 

Buitenpoli:
Onze chirurgen houden ook regelmatig spreekuur in het Medisch Centrum Ittervoort.

oncozon.jpg

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

OncoZON

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht