Chirurgie

Binnen de chirurgie wordt een grote verscheidenheid aan aandoeningen en klachten behandeld. Elke chirurg heeft eigen subspecialismen: deze expertises vindt u in het overzicht hieronder. Onder specialisten vindt u terug welke chirurg welke expertise heeft.

Als er een ingreep nodig is, doen de chirurgen van SJG Weert dat zoveel mogelijk via een kijkoperatie.

Acnes
Bij het buikwandpijnsyndroom ACNES ontstaat er pijn in de buik door een beknelde zenuw in de buikwand. Hiervoor zijn verschillende behandelmethoden beschikbaar. De chirurgen werken hiervoor samen met de pijnpoli.

Buikwandchirurgie
Bij een zwakke plek of opening in de buikwand spreken we van een buikwandbreuk. Dit komt vaak voor in de  (liesbreuk), rond de navel (navelbreuk), op een plek van een eerdere operatie (littekenbreuk) of in de bovenbuik. Een dergelijke breuk verdwijnt nooit vanzelf en kan alleen met een operatie verholpen worden. Het kan voorkomen dat er buikvlies, vet of een deel van de darmen bekneld raakt in de breuk. In dit geval is er direct een operatie nodig. In andere gevallen kan afgewacht worden. Bij pijnklachten is behandeling aan te raden, ook om te voorkomen dat de breuk groter wordt. 

Buikwandchirurgie is een expertise van SJG Weert. Operaties kunnen (afhankelijk van de grootte van de breuk) vaak in dagbehandeling plaatsvinden, waardoor u op zeer korte termijn terecht kunt. U kunt hierbij de dag van de ingreep nog naar huis, mits alles goed gaat.

Bariatrie (obesitaschirurgie)

De obesitaspoli is er om mensen met ernstig overgewicht (een BMI >35) te begeleiden naar een (medisch) gezonder gewicht en een andere leefstijl.

Darmchirurgie

Meestal worden darmoperaties uitgevoerd als een ontsteking (diverticulitis, Morbus Crohn en colitis ulcerosa), een kwaadaardige afwijking (darmkanker), of een grote poliep wordt vastgesteld.

Oncologische chirurgie

Zie ook de pagina oncologie.

Alexander Monro regio Zuidoost (borstzorg)
De zorg rond borstkanker is een belangrijk aandachtsgebied voor ons ziekenhuis. Op de pagina borst(kanker)zorg leest u hoe de zorg in ons ziekenhuis is geregeld. Sinds 2020 werkt SJG Weert hiervoor samen met het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven en zijn we het Alexander Monro regio Zuidoost.

Melanomen
Zie ook de informatie over huidkanker op de pagina dermatologie.

Stomazorg
De stomaverpleegkundige helpt en adviseert patiënten bij verzorging en acceptatie van een stoma op de coloncarepoli.

Proctologie (aandoeningen aan rectum en anus)

Proctologie is het specialisme gericht op klachten en aandoeningen rondom het rectum en de anus. Voorbeelden hiervan zijn aambeien, fistels, fissuren en huidflapjes.

Traumachirurgie

Traumaletsel
Als u een ernstig ongeval krijgt, dan komt u - via de spoedeisende hulp of via uw huisarts – terecht bij een van onze traumatologen. Nazorg vindt plaats op de traumapoli.

Gipskamer
In de gipskamer van ons ziekenhuis helpen onze gipsverbandmeesters patiënten met afwijkingen, ziekten of letsels aan botten, spieren, pezen en gewrichten, maar ook kapsels en gewrichtsbanden.

Vaatchirurgie

Zie voor meer informatie de pagina vaatchirurgie.

Contact

Route:
1B (ontvangstruimte 3)

Telefoon:
0495 - 57 22 70

Heeft u een vraag die niet medisch urgent is, dan kunt u deze ook stellen via de BeterDichtbij app als u hiervoor bent uitgenodigd. Nog niet uitgenodigd? Vraag ernaar bij uw specialist of de polikliniek-assistente.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
08:30 - 16:30 uur

Wachttijd:
Zie het overzicht met wachttijden voor een afspraak of behandeling 

Buitenpoli:
Onze chirurgen houden ook spreekuur in het Medisch Centrum Ittervoort.

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht

oncozon.jpg

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

OncoZON