Chirurgie

Binnen de vakgroep chirurgie wordt een grote verscheidenheid aan aandoeningen en klachten behandeld. Het is een van de meest brede specialismen binnen een ziekenhuis. Zo worden er onder andere wonden en infecties behandeld, tumoren bestreden en vaatproblemen opgelost.

Aandoeningen aan rectum en anus
Proctologie houdt zich bezig met klachten en aandoeningen rondom het rectum, de anus en de dikke darm. Voorbeelden hiervan zijn aambeien, fistels, fissuren en huidflapjes.

Alexander Monro regio Zuidoost (borstzorg)
De zorg rond borstkanker is een belangrijk aandachtsgebied voor ons ziekenhuis. Op de pagina borst(kanker)zorg leest u hoe de zorg in ons ziekenhuis is geregeld. Sinds 2020 werkt SJG Weert hiervoor samen met het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven en zijn we het Alexander Monro regio Zuidoost.

Diabetische voet
Mensen met diabetes hebben een verhoogde kans op voetproblemen. Met de Diabetische voetpoli willen we voetproblemen tijdig opsporen en zo voorkomen dat er grotere complicaties ontstaan.

Gipskamer
In de Gipskamer van ons ziekenhuis werken drie gipsverbandmeesters. Zij helpen patiënten met afwijkingen, ziekten of letsels aan botten, spieren, pezen en gewrichten, maar ook kapsels en gewrichtsbanden.

Obesitas
De Obesitaspoli wil mensen met ernstig overgewicht - met een BMI van meer dan 35 - begeleiden naar een (medisch) gezonder gewicht.

Spataderen
Flebologie houdt zich bezig met diagnostiek en behandeling van spataderen, oedeem of vocht in de benen, een open been en andere dermatologische aandoeningen van het been. Het is een specialisme dat zowel de dermatologen als de chirurgen beheersen.

Stoma
De Coloncare poli helpt en adviseert patiënten bij het verzorgen van een stoma en ondersteunen hen bij het acceptatieproces.

Traumaletsel
Als u een ernstig ongeval krijgt, dan komt u - via de Spoedeisende Hulp of via uw huisarts - mogelijk voor nazorg terecht op de Traumapoli.

Vaten
Patiënten die problemen hebben met een of meerdere slagaders worden geholpen op de Vaatpoli. In het vaatlaboratorium wordt hier eerst onderzoek naar gedaan.

Wonden
De Wondpoli heeft als doel patiënten met gecompliceerde en chronische wonden te behandelen. De verwijzing naar de Wondpoli vindt altijd plaats via de specialist, huisarts of verpleeghuisarts.

Contact

Route:
1B (ontvangstruimte 3)

Telefoon:
0495 - 57 22 70

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
08:00 - 17:00 uur

Wachttijd:
Zie het overzicht met wachttijden voor een afspraak of behandeling 

Buitenpoli:
Onze chirurgen houden ook regelmatig spreekuur in het Medisch Centrum Ittervoort.

oncozon.jpg

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

OncoZON

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht