Binnenkort kom jij bij ons langs voor een behandeling, onderzoek of een overnachting (opname). Wij kunnen ons voorstellen dat een bezoek aan het ziekenhuis spannend kan zijn of dat je hier vragen over hebt. Om hierbij te helpen kun je hier onder het voorbereidingsboek lezen dat past bij het onderzoek of de behandeling waarvoor jij naar het ziekenhuis komt. Op deze manier kun je je voorbereiden op wat er gaat komen.

Vind je het leuk om te kleuren? Print dan onze kleurplaat uit en geef hem jouw favoriete kleuren!

kleurplaat 

De kinderunit van het SJG Weert beschikt over een team medisch pedagogisch zorgverleners, bestaande uit twee medisch pedagogisch zorgverleners en een (HBO) stagiaire. Zij zijn werkzaam vanuit de speelkamer, De Sprankel. Het team medisch pedagogisch zorgverleners is speciaal opgeleid om kinderen en ouders te begeleiden, te ondersteunen en voor te bereiden op een bezoek aan het ziekenhuis.

Wil je meer informatie?
Als je nog vragen hebt kun je de medisch pedagogisch zorgverlener een mailtje sturen naar pedagogischteam@sjgweert.nl of je kunt bellen via 0495 – 57 21 23.

Veelgestelde vragen

Voor je eerste afspraak neem je het volgende mee:

  • Je eigen legitimatiebewijs of die van jouw ouder/verzorger
  • De afspraakbevestiging
  • De medicijnen die jij thuis gebruikt
  • Jouw favoriete speelgoed en/of knuffel

Eventueel kun je ook je telefoon of tablet meenemen. Als je blijft slapen mag je ook je pyjama, toilettas, knuffel en schone kleren meenemen.

Als je binnenkomt op de afdeling hangt er links een groot bord waar allemaal foto’s op hangen. Hier kun je zien wie er die dag voor jou zorgt op de afdeling. De mensen die je in het ziekenhuis tegen kan komen zijn de kinderarts, service & zorgverlener, kinderverpleegkundigenmedisch pedagogisch zorgverlener, fysiotherapeut, diëtist, psycholoog en een maatschappelijk werker

Ja er is WiFi, het wachtwoord kun jij of je ouders/verzorgers aan de balie vragen.

Als je voor een dagbehandeling komt kun je thuis eten of krijg je een boterham, cracker of beschuitje. Als je opgenomen wordt komt service & zorg vragen wat je ’s avonds wil eten.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Laat het ons dan weten en wij zorgen ervoor dat je een antwoord krijgt. Stuur je e-mail naar pedagogischteam@sjgweert.nl.

Als patiënt heb je bepaalde rechten, ook als je nog geen 18 bent! Je leest er alles over in de folder:
Patiëntenrechten, ouders en kind

Kindernieuws