Op bezoek bij de dokter

Blijven slapen in het ziekenhuis

Als je geopereerd wordt

Voorbereiden met papa en mama

Als je goed bent voorbereid op een onderzoek, operatie of een opname, ben je vaak ook minder bang of gespannen. Op dit gedeelte van de website vind je allerlei foto's, informatie en filmpjes die jullie samen kunnen bekijken bij de voorbereiding op een onderzoek of opname. Uiteraard kan papa of mama ook altijd contact opnemen met het vrouw-moeder-kind centrum als er vragen zijn of wanneer ze ook een keer met iemand van het ziekenhuis willen praten.

Sommige kinderen moeten nog beter voorbereid worden, bijvoorbeeld omdat ze moeilijk met veranderingen kunnen omgaan. Dan kunnen papa en mama een afspraak maken met de pedagogisch medewerker. Tot slot kun je ook een keer de voorbereidingskoffer komen lenen. Hierin zit een boekje en allerlei materialen uit het ziekenhuis, zoals een mondkapje, bekkentje en handschoenen. De voorbereidingskoffer kan papa of mama reserveren en van te voren mee naar huis nemen. Zo kunnen jullie samen je in alle rust voorbereiden op een operatie.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met het vrouw-moeder-kind centrum, telefoon: 
0495 - 57 21 23

  BeterBoek.jpg

 

Het BeterBoek

Een ziekenhuisopname is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Ze komen in een onbekende omgeving terecht en doen veel nieuwe indrukken op. Dat zorgt vaak voor onrust en onzekerheid. Met de juiste zorg en voorlichting kunnen kinderen op hun gemak worden gesteld.

Voorlichting en verwerking
Het BeterBoek is een educatieve uitgave waarin kinderen direct worden aangesproken. Waar ben je nu? Wie ontmoet je in het ziekenhuis? Waarom krijg je een bepaald onderzoek? Zo raken ze vertrouwd met de omgeving en wordt angst voor onderzoeken en behandelingen deels weggenomen. Een kind heeft in het boek ook ruimte om zijn eigen verhaal op te schrijven, zodat het emoties en ervaringen een plek kan geven. Er zijn BeterBoeken voor de allerkleinsten, maar ook voor de kinderen die al wat ouder zijn.

Waardevolle herinnering
Het BeterBoek is en blijft eigendom van het kind. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Op die manier is de uitgave voor het kind een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.

Veelgestelde vragen

Ja, één van beiden mag blijven slapen. Natuurlijk mogen papa en mama altijd komen, ook als het geen bezoekuur is.

Als je wilt laten we een klein lampje branden zodat het niet helemaal donker is.

Ja, natuurlijk mag dat. Maar wel tijdens de bezoekuren.

Nee, dat kan niet. Maar je mag wel een foto van je hond meenemen.

Op de website vind je allerlei foto's, informatie en filmpjes die je samen met papa en mama kunt bekijken bij de voorbereiding op een onderzoek, een operatie of een ziekenhuisopname. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het vrouw-moeder-kind centrum van SJG Weert, telefoon: 0495 - 57 21 23

In het ziekenhuis mag je overdag best je eigen kleren aan. Als je een nachtje blijft slapen neem je een pyjama mee en een tandenborstel, tandpasta en een kam. Natuurlijk mag ook jouw lievelingsknuffel mee of een boekje dat je graag leest.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Laat het ons dan weten en wij zorgen ervoor dat je een antwoord krijgt. Stuur je e-mail naar communicatie@sjgweert.nl

Als patiënt heb je bepaalde rechten, ook als je nog geen 18 bent! Je leest er alles over in de folder:
Patiëntenrechten, ouders en kind

Kindernieuws