Medische psychologie

Lichamelijke klachten, ziekte, medisch onderzoek en behandeling kunnen een zware belasting betekenen voor u en uw directe omgeving. Soms worden lichamelijke klachten (mede) veroorzaakt of in stand gehouden door persoonlijke problemen.

Bij kinderen kunnen klachten en/of ziekte zelfs de normale ontwikkeling verstoren. De ziekenhuispsycholoog behandelt mensen met allerlei voorkomende psychische problemen en is gespecialiseerd in medisch gerelateerde psychische klachten. Uw klachten kunnen een direct verband hebben met een ziekteproces dat u meemaakt, maar dat is lang niet in alle situaties het geval. Ook kan een behandeling van de psycholoog een onderdeel zijn van de voorbereiding op een ingreep of ziekenhuisopname of u helpen bij het herstelproces.

Psychische klachten
De klachten waarvoor u bij de polikliniek terecht kunt, kunnen heel divers zijn zoals:

  • Moeilijk te verklaren lichamelijke klachten.
  • Cognitieve klachten zoals concentratiestoornissen of vergeetachtigheid.
  • Stemmingsstoornissen of angstklachten samenhangend met een ingrijpende of chronische ziekte of met de behandeling daarvan.
  • Gezondheidsbedreigende gedrags- of eetproblemen.
  • Tandartsangst.

Verwijzing specialist
De medisch psychologen werken uitsluitend op verwijzing van een medisch specialist. U kunt ook zelf bij de specialist aangeven wanneer u behoefte heeft aan advies of begeleiding van een ziekenhuispsycholoog.

Contact

Route:
Tegenover de balie van het restaurant

Telefonische bereikbaarheid: 
Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 12:00 uur
0495 - 57 22 11 

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht