Fysiotherapie

De fysiotherapeuten begeleiden en adviseren u wanneer u klachten of beperkingen heeft bij het bewegen. De oorzaken kunnen heel divers zijn, maar de behandeling richt zich altijd op het bevorderen van uw herstel en op het voorkomen of verergering van de klachten.

Fysiotherapie op de afdeling
Als u opgenomen bent in het ziekenhuis kan het ook zijn dat u fysiotherapie krijgt, bijvoorbeeld om u te helpen om na een operatie weer in beweging te komen of om uw herstel te bevorderen. De fysiotherapeut komt aan uw bed voor een onderzoek en bespreekt met u welke behandeling nodig is. De fysiotherapeut zal zelf met u aan de slag gaan, maar het kan ook zijn dat u oefeningen krijgt die u zelf op uw kamer en in de gang kunt uitvoeren.

Fysiotherapie op de polikliniek
Er wordt onderscheid gemaakt tussen klinische en poliklinische fysiotherapie. Als u klachten heeft, waarbij de fysiotherapeut u kan helpen, kunt u een afspraak maken zonder verwijzing van de huisarts. De fysiotherapeut zal u onderzoeken en zal samen met u kijken naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden.

Sportfysiotherapie
Voor sportfysiotherapie verwijzen we u naar de website van onze sportgeneeskunde afdeling Mediweert. Op de website vindt u meer informatie over de diverse mogelijkheden.
Mediweert

Kosten en vergoedingen
Fysiotherapie tijdens de opname wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor poliklinische fysiotherapie kunt u bij SJG Weert terecht met of zonder verwijzing van een (huis)arts. Tegenwoordig moet u aanvullend verzekerd zijn om in aanmerking te komen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding. Om verrassingen te voorkomen, raden wij u aan om vooraf uw polis te controleren op de vergoeding die u kunt krijgen voor de fysiotherapie. De tarieven voor fysiotherapie kunnen bij het ziekenhuis enigszins afwijken van die van particuliere praktijken. Dit komt doordat het ziekenhuis grotere contracten afspreekt met zorgverzekeraars. Hoe hoog het tarief voor u is, hangt af van uw verzekering.

Alle fysiotherapeuten zijn op meerdere afdelingen en poliklinisch werkzaam en hebben daarnaast één of meerdere specialismen.

Route:
Polikliniek - Gebouw 2
Oefenzaal - 5E

Telefoon:
0495 - 57 26 15

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
08:00 - 12:00 uur (voor vragen)
08:30 - 18:00 uur (voor behandelingen)

E-mail:
fysiotherapie@sjgweert.nl

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht

Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Bewegingstherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut
Fysiotherapeut