Kindergeneeskunde

De kinderartsen behandelen kinderen van alle leeftijden: van pasgeborenen tot 18-jarigen. Ze stemmen de behandeling en begeleiding van kinderen af op hun leeftijd, lichaamsbouw, maar ook op hun ontwikkelingsniveau. Dit gebeurt altijd in nauw overleg met de ouders of verzorgers van de patiënt. 

Speciale spreekuren
Kindergeneeskunde heeft naast een algemeen spreekuur ook verschillende gespecialiseerde poliklinieken (spreekuren) bijvoorbeeld voor alcohol en jeugd, astma, kindercardiologie en poep- en plasproblemen (ploeppoli). Tijdens deze spreekuren werken gespecialiseerde verpleegkundigen nauw samen met de kinderartsen.

Orthopedagoge
Indien ouders bij de kinderarts zijn geweest en vragen hebben over gedrag of opvoeding, kan in overleg met kinderarts een afspraak worden gemaakt bij de orthopedagoge.

Kinderdiabeteszorg
De kinderdiabeteszorg is geconcentreerd in Roermond. Wij verwijzen u voor informatie naar de website van het Laurentius ziekenhuis te Roermond of van KDZL, de samenwerkende Limburgse diabetesbehandelaren.

Informatie voor de kleine patiënten
Een bezoek aan het ziekenhuis of een opname kan voor een kind heel ingrijpend zijn. Samen met de ouders proberen we de kleine patiënten zo goed mogelijk voor te bereiden. Dat doen we met gesprekken, boekjes en het zogenaamde voorbereidingskoffertje. Heel veel informatie is ook te vinden op de pagina kinderen.

Kinderen

Ondersteuning bij borstvoeding (lactatie)
De meeste ouders ondervinden gelukkig weinig problemen bij het geven van borstvoeding. Maar soms gaat borstvoeding geven niet vanzelf. In dat geval kunnen moeders, zowel in het ziekenhuis als in de  thuissituatie, terecht bij de lactatiekundige. Deze verpleegkundige is speciaal opgeleid voor het adviseren en begeleiden van ouders bij problemen rondom de borstvoeding. Kijk ook op de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen voor informatie over hulp bij borstvoeding.

Contact

Route:
2E

Telefoon:
0495 - 57 22 50  (Algemeen Kindergeneeskunde)

Heeft u een vraag die niet medisch urgent is, dan kunt u deze ook stellen via de BeterDichtbij app als u hiervoor bent uitgenodigd. Nog niet uitgenodigd? Vraag ernaar bij uw specialist of de polikliniek-assistente. 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
08:30 - 17:00 uur

Informatiebijeenkomsten:
Agenda

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht

Nieuws

Borstvoedingcafé

Het Borstvoedingcafé in Weert is een ontmoetingsplek waar moeders die borstvoeding geven, ervaringen uitwisselen. Ook aanstaande moeders kunnen zich bij het Borstvoedingcafé alvast oriënteren op de borstvoedingsperiode.

Het Borstvoedingcafé is een initiatief van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, Borstvoedingorganisatie La Leche League, Zin Kraamzorg, vrijgevestigd lactatiekundige Marijke Frings en lactatiekundige Willy Gielen van SJG Weert. Beide lactatiekundigen zijn in het bezit van het internationaal certificaat IBCLC (Gecertificeerd door International Board Certified Lactation Consultant).

De bijeenkomsten zijn kosteloos en vrij toegankelijk. Ze vinden plaats op de eerste woensdag van de maand van 10:00 - 12:00 uur in het restaurant van Intratuin, Roermondseweg 147, 6004 PC in Weert.  Gastvrouw is Selva Wilbers, vrijwilligster van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN). Tijdens deze ochtend is altijd een deskundige aanwezig die goede informatie, tips en adviezen over borstvoeding kan geven.

Meer informatie over het borstvoedingcafé zie: www.borstvoeding.nl