Kindergeneeskunde
De kinderartsen behandelen kinderen van alle leeftijden: van pasgeborenen tot 18-jarigen. Ze stemmen de behandeling en begeleiding van kinderen af op hun leeftijd, lichaamsbouw, maar ook op hun ontwikkelingsniveau. Dit gebeurt altijd in nauw overleg met de ouders of verzorgers van de patiënt.
Speciale spreekuren
Kindergeneeskunde heeft naast een algemeen spreekuur ook verschillende gespecialiseerde spreekuren door artsen en/of verpleegkundigen, zoals:
- kindercardiologie
- kinderneurologie
- astma
- plas en poepproblemen (PLOEP)
- obesitas
- ritme-, huilen of andere problemen (tot 4 jaar)
Bij het obesitas spreekuur is een coach van Centrum Jeugd en Gezin (CJG) aanwezig die samen met de kinderarts de problemen inventariseert en een behandelvoorstel doet.
Ook is er maandelijks een spreekuur van de Infant Mental Health (IMH) specialist vanuit de Mutsaersstichting voor kinderen tot 4 jaar met ritmeproblemen, huilen of andere problemen.
Kinderdiabeteszorg
De kinderdiabeteszorg is geconcentreerd in Roermond. Wij verwijzen u voor informatie naar de website van het Laurentius ziekenhuis te Roermond of van KDZL, de samenwerkende Limburgse diabetesbehandelaren.
Informatie voor de kleine patiënten
Een bezoek aan het ziekenhuis of een opname kan voor een kind heel ingrijpend zijn. Samen met de ouders proberen we de kleine patiënten zo goed mogelijk voor te bereiden. Heel veel informatie is ook te vinden op de pagina kinderen.
Kinderen
Ondersteuning bij borstvoeding (lactatie)
De meeste ouders ondervinden gelukkig weinig problemen bij het geven van borstvoeding. Maar soms gaat borstvoeding geven niet vanzelf. In dat geval kunnen moeders, zowel in het ziekenhuis als in de thuissituatie, terecht bij de lactatiekundige. Deze verpleegkundige is speciaal opgeleid voor het adviseren en begeleiden van ouders bij problemen rondom de borstvoeding. Kijk ook op de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen voor informatie over hulp bij borstvoeding.
Contact
Route:
2E
Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 16:30 uur
0495 - 57 22 50
Heeft u een vraag die niet medisch urgent is, dan kunt u deze ook stellen via de BeterDichtbij app als u hiervoor bent uitgenodigd. Nog niet uitgenodigd? Vraag ernaar bij uw specialist of de polikliniek-assistente.
Informatiebijeenkomsten:
Agenda
Folders
Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht