Verpleegafdeling 2 
Vrouw-moeder-kind centrum

In het vrouw-moeder-kind centrum (VMK) worden niet alleen zwangeren en  vrouwen met hun baby('s) verpleegd, maar ook kinderen tot 16 jaar en vrouwen die onder behandeling zijn van de gynaecoloog. De verpleegafdeling bevindt zich op tweede etage. Voor kinderen is een aparte speelkamer ingericht.

Bevallen in het ziekenhuis kan u een veiliger gevoel geven. Ook is er deskundige begeleiding als dit bij de bevalling noodzakelijk is. We doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. Op het VMK zijn kraamsuites en/of eenspersoonskamer beschikbaar.

Kraamsuites
Het voordeel van de kraamsuites is dat moeder, partner en baby vanaf de opname tot aan het ontslag in dezelfde kamer verblijven. Elke kamer heeft een eigen douche/badkamer, een ruime commode met babybadje, een wiegje en een comfortabel opklapbed voor de partner. Daarnaast is er televisie en internetverbinding. Wanneer uw baby opgenomen moet worden op de couveuse-afdeling krijgt u een andere kamer dichter bij de couveuse-afdeling.

De verpleging stelt u en uw gezin centraal en houdt rekening met uw wensen voor de verzorging. Voor extra ondersteuning bij borstvoeding is een lactatiekundige beschikbaar. Daarnaast is het goed om te weten dat gynaecologen, verloskundigen, anesthesiologen en een OK-team 24 uur bereikbaar zijn.

Informatie voor de kleine patiënten
Een bezoek aan het ziekenhuis of een opname kan voor een kind heel ingrijpend zijn. Samen met de ouders proberen we de kleine patiënten zo goed mogelijk voor te bereiden. Heel veel informatie is ook te vinden op de pagina kinderen.

Kinderen

Bezoek
Ouders en partners zijn niet gebonden aan bezoektijden. Er zijn zelfs mogelijkheden om te blijven slapen. In verband met de veiligheid is de toegangsdeur van de afdeling van 19:30 - 08:00 uur op slot. Naast de deur zit een bel, als u aanbelt, komt iemand de deur voor u openmaken.

Bloemen
Helaas mogen er géén bloemen en planten in potgrond op de verpleegafdeling staan. Ook een bos bloemen is om hygiënische redenen helaas niet toegestaan.

Contact

Route:
2F

Telefoon:
0495 - 57 21 23

Bezoektijden

Informatiebijeenkomsten:
Agenda

Meer informatie over borstvoeding:
Borstvoedingsorganisatie La Leche League
www.borstvoeding.com

Meer informatie over onderzoek naar afwijkingen van een ongeboren kind:
www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl
www.meerovernipt.nl

Aanmelden Geboortezorg Limburg:
Wilt u als aanstaande ouder meer weten over borstvoeding of uw vragen stellen aan een borstvoedingsdeskundige? Vanuit Geboortezorg Limburg worden er verschillende bijeenkomsten en vragenuurtjes georganiseerd rondom borstvoeding.

Bekijk in de video hieronder hoe de verloskamer
en het vrouw-moeder-kind centrum eruitziet.

Bevallen in het ziekenhuis

Het ziekenhuis organiseert regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten voor vrouwen die gaan bevallen en hun partners. U kunt zich hiervoor aanmelden via de agenda.

Agenda