Obesitaspoli

Het obesitasteam van SJG Weert is gespecialiseerd in de behandeling van ernstig overgewicht. We hebben een lange ervaringsgeschiedenis met obesitaschirurgie. Bij ons krijgt u begeleiding op weg naar een (medisch) gezonde leefstijl, als het u zelf niet (meer) lukt. We zijn er zowel in het voor- als nazorgtraject voor u. 

Soms lukt het zelf niet
Ernstig overgewicht komt steeds vaker voor en is een risico voor uw gezondheid. Het is een ziekte die het behandelen waard is. Afvallen is echter niet eenvoudig, vooral niet als het om ernstig overgewicht gaat en er sprake is van terugval. Dit kan moedeloos maken. In dat geval is een medisch traject een mogelijke oplossing.

Behandeling obesitas

In SJG Weert bieden we:

  • Een maagverkleining: gastric sleeve
  • Een maagomleiding: gastric bypass

Beide operaties zijn onderdeel van een intensief traject voor leefstijlbegeleiding.

Mocht u niet in aanmerking komen voor een operatieve behandeling, dan is een verwijzing naar de internist voor een behandeling met medicatie mogelijk.

Is een maagverkleining iets voor mij?

Welke behandeling in uw situatie het beste past, bepalen we na een uitgebreide analyse analyse op basis van door u ingevulde vragenlijsten, verschillende testen en gesprekken met de obesitasdeskundigen. Afhankelijk van de uitkomsten en uw persoonlijke situatie en wensen, biedt een gespecialiseerd team van specialisten u een behandeling op maat. Dit team bestaat uit een diëtist, internist, verpleegkundige, fysiotherapeut, psycholoog en chirurg.

Een operatie is een ingrijpende behandeling die we alleen willen uitvoeren als dat het écht het beste voor u is. De intakefase vinden we dan ook zeer belangrijk.

Kosten en vergoeding maagverkleining

De kosten van het behandeltraject worden vanuit de basisverzekering vergoed door uw zorgverzekeraar, mits uw situatie bij de screening voldoet aan de internationale richtlijnen zoals boven in de folder beschreven.

Daarnaast heeft u ook een verwijzing van de huisarts nodig. Aangezien morbide obesitas bij een dergelijk hoog BMI ook andere gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, zijn zorgverzekeraars vrijwel altijd bereid de kosten van een maagverkleining (maagband, gastric bypass of gastric sleeve) te vergoeden. Meer informatie over de vergoeding van een bariatrisch behandeltraject vindt u op de website van uw zorgverzekeraar.

Voor meer uitgebreide informatie over ons traject zie:

FOLDER MAAGVERKLEINENDE OPERATIE

Hoe gaat een maagverkleining?

In onderstaande video's legt chirurg Wouter Leclercq van Máxima MC uit hoe een gastric sleeve en een gastric bypass operatie verlopen: 

Contact

Route:
0C (ontvangstruimte 6)
1B (ontvangstruimte 3)

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 16:30 uur
0495 - 57 22 70

Heeft u een vraag die niet medisch urgent is, dan kunt u deze ook stellen via de BeterDichtbij app als u hiervoor bent uitgenodigd. Nog niet uitgenodigd? Vraag ernaar bij uw specialist of de polikliniek-assistente.

Wachttijd:
Zie het overzicht met wachttijden voor een afspraak of behandeling 

Buitenpoli:
Onze chirurgen houden ook spreekuur in het Medisch Centrum Ittervoort.

Samenwerking Máxima MC

SJG Weert en Máxima MC in Eindhoven/Veldhoven werken samen op het gebied van obesitaschirurgie. Patiënten kunnen hun gehele traject volgen in SJG Weert. Voor de operatie gaat chirurg Dr. Vanhimbeeck mee naar Máxima MC. In dit ziekenhuis is topklinische ervaring met maagverkleinende chirurgie aanwezig. Ook wordt er hier wetenschappelijk onderzoek naar obesitas verricht.