Alexander Monro locatie Zuidoost-Nederland (borstzorg)

SJG Weert werkt sinds 2020 samen met het Alexander Monro Ziekenhuis. Daarmee vormen we het Alexander Monro locatie Zuidoost-Nederland.

Binnen de muren van het Alexander Monro Zuidoost Nederland locatie SJG Weert kunnen onze patiënten rekenen op de beste borstkankerzorg. Een ervaren team van professionals staat dagelijks klaar en staat garant voor gespecialiseerde, excellente borst(kanker)zorg voor iedereen, zo dichtbij mogelijk. Door samen te werken met experts van de Alexander Monro Groep is het mogelijk de borstkankerzorg nog beter en toegankelijker te maken.

Alexander Monro Zuidoost

Snel duidelijkheid
Ons borstzorgteam doet er alles aan om de onzekere periode rondom onderzoek en diagnose zeer kort te houden. Wij streven ernaar dat u binnen twee werkdagen bij ons terecht kunt. De mammacare verpleegkundige of verpleegkundig specialist oncologie ontvangt u op de poli, stelt u enkele vragen en zal een lichamelijk onderzoek verrichten van de borsten en oksels. Daarna volgt een mammografie, echografie en eventueel een punctie (biopt). Soms zijn er aanvullende onderzoeken nodig en hiervoor krijgt u dan op korte termijn een vervolgafspraak. Na de onderzoeken komt u weer terug op de mammapoli bij de chirurg en mammacare verpleegkundige / verpleegkundig specialist en krijgt u de (voorlopige) uitslag. Indien er een punctie is gebeurd, krijgt u meestal aan het eind van de dag ook de definitieve uitslag. U wordt hierna geïnformeerd over het eventuele verdere verloop en uw mogelijkheden. De verpleegkundig specialist / mammacare verpleegkundige zal de tijd nemen om uw vragen te beantwoorden. In onze folders vindt u informatie over de onderzoeken en behandelingen op de mammapoli.

Gegevensuitwisseling
De specialisten binnen het Alexander Monro netwerk hebben wekelijks overleg om de diagnose en het behandelplan van iedere individuele patiënt af te stemmen. Hiervoor worden medische gegevens onderling uitgewisseld tussen SJG Weert en het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. Meer informatie over verwerking van persoonsgegevens in SJG Weert vindt u in onze privacyverklaring.

De gespecialiseerde Alexander Monro locatie regio Zuidoost-Nederland in SJG Weert is lid van het Alexander Monro netwerk, een groep van zelfstandige zorginstellingen die ieder onder eigen hoofdbehandelaarschap en dus eigen verantwoordelijkheid hoogwaardige borst(kanker)zorg verleent met de Alexander Monro kwaliteit, betrokkenheid, beleving en afstemming.

Smile-28-08-2020397039.jpg

Contact

Route:
1A

Telefoon:
0495 - 572080 

E-mail:
alexandermonrozuidoost@sjgweert.nl

Postadres:
Vogelsbleek 5
6001 BE Weert

Vragen of zorgen? Laat het ons weten!
Wij vinden het erg belangrijk dat u het ons laat weten als u vragen heeft of zich zorgen maakt. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Alexander-monro.jpg

SJGZorg app: Veelgestelde vragen

Gedurende uw zorgtraject bij Alexander Monro Zuidoost maakt u gebruik van de SJGZorg app voor o.a. het invullen van vragenlijsten. Hier leest u de antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruik van deze app.

 

oncozon.jpg

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

OncoZON