Interne geneeskunde

Interne geneeskunde is gericht op ziekten van de inwendige organen. Denk bijvoorbeeld aan nierziekten, bloedziekten, infectieziekten, maag-, darm- en leverziekten, stofwisselings­stoornissen, kanker en ziekten die met hormonen te maken hebben. Bij interne geneeskunde houdt de internist zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van deze ziekten. Ook zijn er andere zorgverleners die werken bij de poli interne geneeskunde. Samen proberen zij u zo goed mogelijk verder te helpen.

Diabetes
Als u onder behandeling bent van een internist in SJG Weert voor diabetes, voert de diabetesverpleegkundige diabetescontroles uit, zoals bloeddruk, gewicht, HbA1c (= gemiddelde bloedglucosespiegel van 2-3 maanden) en glucose dagcurves. Ook begeleidt zij u bij het opdoen van kennis en vaardigheden zodat u op een goede manier om kunt gaan met diabetes.

Diabetische voet
Mensen met diabetes hebben een verhoogde kans op voetproblemen, de diabetische voet. Deze problemen worden vaak onderschat, terwijl ze vervelende gevolgen kunnen hebben. Een kleine wond kan ongemerkt uitgroeien tot een grotere wond of infectie. De spieren en botten in de voet kunnen zelfs aangetast raken. Vandaar dat goede verzorging en controle van de voeten erg belangrijk is.

Maag-darm-leverziekten
Zie voor meer informatie de pagina MDL.

Osteoporose
Onderzocht wordt of u botontkalking heeft. Osteoporose is het medische woord voor botontkalking. Door botontkalking kunnen de botten verzwakken en sneller breken. Botontkalking op zich geeft geen klachten en blijft vaak onopgemerkt totdat botbreuken ontstaan. Mensen met botontkalking hebben een verhoogde kans om botten te breken. Indien u botontkalking blijkt te hebben, kunt u hiervoor behandeld worden.

Stomazorg (coloncare)
Een gespecialiseerd verpleegkundige stomazorg helpt en adviseert bij het verzorgen van een stoma en ondersteunen hen bij het acceptatieproces.

Radiotherapie
Radiotherapie is het bestrijden van kwaadaardige nieuwvormingen (kanker) in het lichaam met behulp van ioniserende straling. De radiotherapeut is elke donderdag in het ziekenhuis aanwezig voor het wekelijkse spreekuur. De bestralingen worden gedaan in de Maastro Clinic in Maastricht. Voor aanvang van de bestraling zal de radiotherapeut-oncoloog u informeren over deze behandeling (duur, frequentie, bijwerkingen, controles). Na de periode van behandeling kunt u voor controles en voor vragen wekelijks bij de radiotherapeut terecht op het spreekuur in SJG Weert.

Contact

Route:
1B (ontvangstruimte 2)

Telefoon:
0495 - 57 26 26  (algemeen)  
0495 - 57 22 70  (coloncare)
088 - 44 55 600  (radiotherapie)
0495 - 57 25 39  (diabetes)

Openingstijden:
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag:
08:30 - 17:00 uur
Donderdag:
08:45 - 17.00 uur

Contact diabetesverpleegkundige: 
Maandag t/m vrijdag 13:00 - 14:00 uur 

Buitenpoli
Onze internisten houden ook regelmatig spreekuur in het
Budels Medisch Centrum en het Medisch Centrum Ittervoort.

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht

Hematoloog, Internist
Internist, MDL-arts
Internist acute zorg
Internist acute zorg
Internist, Oncoloog
Internist acute zorg
Internist, Oncoloog

Nieuws

oncozon.jpg

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

OncoZON