Wonden (wondpoli)

De wondpoli heeft als doel patiënten met gecompliceerde en chronische wonden te behandelen. De verwijzing naar de wondpoli vindt altijd plaats via de specialist, huisarts of verpleeghuisarts. Tijdens het eerste polikliniekbezoek bekijkt de wondverpleegkundige samen met een specialist de oorzaak van de wond. Ze beoordelen en bekijken de wond en nemen een wondanamnese af. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld. U blijft onder behandeling bij de wondverpleegkundige. Indien nodig is altijd een specialist bereikbaar of aanwezig voor eventuele vragen of advies.

Begeleiding en advies
De wondverpleegkundige geeft voorlichting, begeleiding en praktische hulp aan mensen met een chronische of gecompliceerde wond. De verpleegkundige geeft leefregels mee om zelf te doen wat mogelijk is om de wond te laten genezen. Sommige wonden zijn van dien aard dat u professionele hulp nodig heeft om de wond te behandelen. Als het nodig is wordt daarvoor thuiszorg aangevraagd.

Nadat de wondverpleegkundige het behandelplan heeft opgesteld, worden bij patiënten met een wond die langer dan 3 weken bestaat, de benodigde wondmaterialen aan huis geleverd. De wondmaterialen worden verzekerd via uw verzekering. Dit hoeft u niet zelf te doen. De wondverpleegkundige regelt dit.

Bij de behandeling van chronische en gecompliceerde wonden wordt gebruik gemaakt van moderne verbandmaterialen en technieken die de genezing van gecompliceerde / chronische wonden kunnen bevorderen.

Waar moet u aan denken bij gecompliceerde en chronische wonden?
- Wonden ten gevolge van doorliggen (decubitus wonden)
- Open buik wonden
- Chirurgische wonden met een gecompliceerd verloop en/of wondinfectie
- Brandwonden
- Oncologische wonden
- Wonden die een specialistische wondbehandeling krijgen

Wonden met als oorzaak diabetes of ten gevolge van vaatlijden (ulcus cruris), worden behandeld op de poli vaatchirurgie.

Contact

Route:
1B (ontvangstruimte 3)

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 16:30 uur
0495 - 57 22 70