Stomazorg (coloncarepoli)

Bij een darmoperatie kan het nodig zijn om een (tijdelijke) stoma aan te leggen. Onze stomaverpleegkundige Kim de Kleijn begeleidt patiënten voor en na de operatie, helpt bij het verzorgen van een stoma en ondersteunt bij het acceptatieproces.

De stomaverpleegkundige houdt poliklinisch spreekuur van 09:00 - 09:30 uur. 
- Oneven weken: op maandag en donderdag.
- Even weken op: maandag, woensdag en donderdag
0495 - 57 21 06 

Op overige dagen kunt u met vragen terecht bij de polikliniek chirurgie.
0495 - 57 22 70 of mail naar stomapoli@sjgweert.nl.   

Wat kunt u verwachten van de stomaverpleegkundige?

  • Een voorbereidend gesprek met u voorafgaand aan uw operatie. Tijdens dit gesprek wordt ingegaan op de reden dat er bij u (mogelijk) een stoma moete worden aangelegd. Ook wordt er bekeken wat bij u de beste plaats is voor een stoma en kan er een afspraak gemaakt worden om te oefenen met het aanbrengen en verwijderen van materialen.
  • Een bezoek als u na de operatie op de verpleegafdeling bent.
  • Controleafspraken na de operatie.
  • Heeft een wekelijks spreekuur voor patiënten en/of naasten. U kunt haar telefonisch bereiken voor informatie, advies bij de keuze voor materialen en begeleiding in geval van problemen.

Wat is het doel van stomazorg?
Doel van de stomazorg in SJG Weert is dat patiënten zelfstandig kunnen functioneren, met behoud van kwaliteit van leven. Het krijgen van een stoma is een ingrijpende gebeurtenis voor zowel de patiënt als zijn/haar directe omgeving.

We proberen u hierbij zo goed mogelijk te begeleiden. Zo krijgt u uitleg over het maagdarmstelsel en of/urinewegen, de plek van de stoma, materialen en vergoeding, verzorging, hervatting van werk, sport en hobby’s en over complicaties die u tegen zou kunnen komen.

Meer informatie vindt u op www.stomavereniging.nl

Contact

Route:
1B (ontvangstruimte 3)

Telefoon:
0495 - 57 22 70 

E-mail:
stomapoli@sjgweert.nl

Telefonisch spreekuur:
Van 09:00 - 09:30 uur. 
- Oneven weken op maandag en donderdag.
- Even weken op maandag, woensdag en donderdag.