Orthopedie
Als orthopeden van SJG Weert behandelen we het bewegingsapparaat: botten, spieren, pezen, banden en gewrichten. We zien van alles voorbijkomen, van een sportblessure in de knie tot een versleten of gebroken heup. En zowel jonge mensen als ouderen, fit en met bijkomende gezondheidsklachten.
Onze vakgroep bestaat uit vier orthopeden met ieder een eigen expertise. We werken veel samen met poliassistenten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, een OK-team, sportartsen, geriaters en ook externe partners. Daardoor kunnen we snel schakelen, ook in geval van bijkomende gezondheidsproblemen. Een andere specialist, denk aan een cardioloog, kan direct meekijken als dat nodig is.
Knieprothese / heupprothese
Indien u in aanmerking komt voor een nieuwe heup of knie dan kunt u terecht bij de zogenaamde 'knie- en heupstraat' waarbij de zorg rondom de patiënt georganiseerd is. In de meeste gevallen kunt u op de dag van de operatie alweer staan en voorzichtig de eerste oefeningen met de fysiotherapeut doen.
Trauma
Als u op uw werk, in uw vrije tijd, bij het sporten of in het verkeer een ongeval krijgt, dan komt u - via de spoedeisende hulp of via uw huisarts - mogelijk voor nazorg terecht op de traumapoli. Of het nu gaat om een botbreuk, spierletsel, verwondingen, gewrichtsletsels of om grotere ongevallen met letsels aan uw buik, organen, borstkas of hoofd, onze specialisten hebben ruime ervaring met de behandeling.
De traumapoli is een gezamenlijk spreekuur van de orthopeden en de chirurgen, die op hun beurt weer nauw samenwerken met de gipsverbandmeesters, wondconsulenten en radiologen. De meest voorkomende behandelingen zijn:
- Gipsen of aanmeten van een brace/spalk op de gipskamer
- Operatie, bijvoorbeeld om botbreuken te fixeren
- Wondverzorging
- Doorverwijzing naar de fysiotherapeut
Voeten
De voetenpoli is voor mensen met aandoeningen aan hun voeten, of mensen die daarvoor hulpmiddelen nodig hebben. Tijdens de voetenpoli is ook de orthopedisch schoenmaker en/of orthopedisch instrumentenmaker aanwezig zodat ze samen naar uw voeten kunnen kijken en meteen met u kunnen overleggen over eventueel aangepast schoeisel.
Contact
Route:
0E (ontvangstruimte 1)
Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 16:30 uur
0495 - 57 21 60
Informatiebijeenkomsten:
Agenda
Folders
Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht