Orthopedie

Orthopedie is het gebied van de geneeskunde dat zich bezig houdt met het steun- en bewegingsapparaat, zoals het skelet, de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bij de poli orthopedie kunt u terecht voor een groot aanbod aan ingrepen en behandelingen.

Knieprothese / heupprothese
Indien u in aanmerking komt voor een nieuwe heup of knie dan kunt u terecht bij de zogenaamde 'knie- en heupstraat' waarbij de zorg rondom de patiënt georganiseerd is. In de meeste gevallen kunt u op de dag van de operatie alweer staan en voorzichtig de eerste oefeningen met de fysiotherapeut doen.

Nieuwe heup of knie

Trauma
Als u op uw werk, in uw vrije tijd, bij het sporten of in het verkeer een ongeval krijgt, dan komt u - via de spoedeisende hulp of via uw huisarts - mogelijk voor nazorg terecht op de traumapoli. Of het nu gaat om een botbreuk, spierletsel, verwondingen, gewrichtsletsels of om grotere ongevallen met letsels aan uw buik, organen, borstkas of hoofd, onze specialisten hebben ruime ervaring met de behandeling.

De traumapoli is een gezamenlijk spreekuur van de orthopeden en de chirurgen, die op hun beurt weer nauw samenwerken met de gipsverbandmeesters, wondconsulenten en radiologen. De meest voorkomende behandelingen zijn:

  • Gipsen of aanmeten van een brace/spalk op de gipskamer
  • Operatie, bijvoorbeeld om botbreuken te fixeren
  • Wondverzorging
  • Doorverwijzing naar de fysiotherapeut

Voeten
De voetenpoli is voor mensen met aandoeningen aan hun voeten, of mensen die daarvoor hulpmiddelen nodig hebben. Tijdens de voetenpoli is ook de orthopedisch schoenmaker en/of orthopedisch instrumentenmaker aanwezig zodat ze samen naar uw voeten kunnen kijken en meteen met u kunnen overleggen over eventueel aangepast schoeisel.

Contact

Route:
0E (ontvangstruimte 1)

Telefoon:
0495 - 57 21 60  (Algemeen)

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:
08:30 - 17:00 uur

Informatiebijeenkomsten: 
Agenda

Buitenpoli:
Onze orthopeden houden ook spreekuur in het Medisch Centrum Ittervoort.

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht

SJG Zorg app: veelgestelde vragen

Gedurende uw zorgtraject bij de poli orthopedie maakt u gebruik van de SJGZorg app voor o.a. het invullen van vragenlijsten. Hier leest u de antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruik van deze app.