Dermatologie

Het specialisme dermatologie richt zich op allerlei aandoeningen van de huid en de daaraan grenzende slijmvliezen. U kunt bij de poli terecht voor onder andere: behandeling van eczeem, acne en psoriasis, huidkanker, controle van moedervlekken, spataderen en cosmetische behandelingen.

Huidkanker
Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder blanke mensen. Heeft u een verdacht bultje of vlekje op uw huid, dan kunt u de dermatoloog vragen om dit te onderzoeken. U heeft hiervoor wel een verwijzing van de huisarts nodig. Soms kan de huisarts er ook voor kiezen om de dermatoloog een foto van het plekje te sturen en deze op afstand mee te laten kijken.

Flebologie (spataders)
Flebologie is het onderdeel van het medisch specialisme dermatologie dat zich bezig met houdt met diagnostiek en behandeling van spataderen, oedeem of vocht in de benen, ulcus cruris (open been) en overige dermatologische aandoeningen van het been. Het is een specialisme dat zowel de dermatologen als de chirurgen beheersen. Zij hebben dan ook onderling regelmatig overleg.

Huidtherapie
Voor de behandeling van zieke en/of beschadigde huid kunt u via uw arts doorverwezen worden naar de huidtherapie. Het overgrote deel van de patiënten die onder behandeling zijn van de huidtherapeut zijn (ex)kankerpatiënten, maar u kunt hier ook terecht voor huidproblemen zoals acne of oedeem.

Vulvapoli
Vaginale klachten, jeuk, irritaties en pijn; veel vrouwen hebben er last van, weinig vrouwen nemen de stap om een bezoek te brengen aan een arts. De vrouwen die het wel doen, zijn achteraf opgelucht en vaak klachtenvrij. Daarom heeft SJG Weert een speciale vulvapoli. Tijdens het spreekuur kijken de dermatoloog en gynaecoloog Ivo van Dooren samen naar de klachten. Dat zorgt niet alleen voor een snellere diagnose, maar het voorkomt ook dat u twee verschillende afspraken moet maken.

Contact

Route:
1C (ontvangstruimte 6)

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m vrijdag:
08:30 - 12:00 uur / 13:30 - 16:30 uur
0495 - 57 22 60  (algemeen)

Vragenuurtje:
Maandag t/m vrijdag: 10:30 - 11:30 uur 
0495 - 57 22 61.
Tijdens het vragenuurtje kunt u uw vragen stellen aan een verpleegkundige.

poli.dermatologie@sjgweert.nl

BeterDichtbij:
Heeft u een vraag die niet medisch urgent is, dan kunt u deze ook stellen via de BeterDichtbij app als u hiervoor bent uitgenodigd. Nog niet uitgenodigd? Vraag ernaar bij uw specialist of de polikliniek-assistente.

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht

Nieuws

oncozon.jpg

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

OncoZON