Huidtherapie

Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van zieke en/of beschadigde huid. Veel patiënten die onder behandeling zijn van de huidtherapeut zijn oncologiepatiënten, maar u kunt hier ook terecht voor huidproblemen zoals oedeem en littekens. De huidtherapeuten werken samen met fysiotherapeuten, mammacare verpleegkundigen, ergotherapeuten, wijkverpleegkundigen en podotherapeuten.

Oedeem
Huidtherapie heeft als doel om uw huid- en oedeemproblemen te verminderen en daar waar mogelijk op te lossen. Oedeem is een ophoping van vocht in het weefsel. Het ontstaat door een verstoord evenwicht in aan en afvoer van vocht. De huidtherapeuten die werkzaam zijn binnen SJG Weert zijn gespecialiseerd in het behandelen van oedeem en kunnen u helpen bij het verminderen van de klachten.

Overige huidproblemen
Naast oedeem kunt u bij de huidtherapeuten ook terecht voor andere huidproblemen zoals wonden in combinatie met oedeem, (rest)acne, littekens, couperose en (over)beharing.

Doorverwijzingen en vergoedingen
Sinds 2011 zijn huidtherapeuten, net zoals fysiotherapeuten, direct toegankelijk. U heeft daarom voor de meeste behandelingen geen verwijzing nodig. De behandelingen van chronische aard, die zijn goedgekeurd door de verzekeraar worden vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Overige behandelingen worden vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Omdat de voorwaarden per zorgverzekeraar verschillen is het verstandig hier vooraf informatie over in te winnen.

Contact

Route:
Gebouw 2

Telefonische bereikbaarheid:  
Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 16:30 uur
0495 - 57 29 23