4D-Pretecho

Als aanstaande moeder voelt u dat er veel in uw buik gebeurt. De baby trappelt en draait. Nieuwsgierig hoe dat eruit ziet? In SJG Weert kunt u via een 3D/4D-echo mooie, gedetailleerde, bewegende beelden van de baby in uw buik laten maken.

pretecho2.jpg

De 2D-echo kent u waarschijnlijk als medische echo. De 3D-echo geeft diepte weer en bij een 4D-echo wordt daar ook nog beweging aan toegevoegd. Zo ontstaat een filmpje waarop te zien is wat uw kindje op dat moment in uw buik doet.

Het verschil tussen een medische echo en een pretecho is dat een pretecho niet is gericht op het aantonen of uitsluiten van eventuele afwijkingen. De pretecho is bedoeld om aanstaande ouders een eerste indruk te geven van hun kindje. Het is daarom verstandig de pretecho na de 20 weken-echo te laten uitvoeren. Mocht er tijdens een pretecho toch een afwijking worden geconstateerd, dan neemt de echoscopist, in overleg met u, contact op met de behandelend verloskundige of gynaecoloog.

De beelden worden gemaakt op een nieuw, hypermodern echoapparaat. De film van de opnames krijgt u mee naar huis, samen met een serie foto’s. Uiteraard is de echo niet schadelijk voor de baby.

Werkwijze

Tijdens de echo vertelt de echoscopist wat er in uw buik gebeurt en geeft zij uitleg bij de bewegende beelden. U kijkt mee op een beeldscherm. Uiteraard mogen uw partner en andere familieleden meekomen.

U ontvangt de beelden van uw kindje samen met de gesproken uitleg van de echoscopist op een USB-stick. Ook ontvangt u een aantal echo-foto's. De echo duurt ongeveer een half uur. Wanneer u een tweeling verwacht, nemen we 15 minuten langer de tijd. Hiervoor betaalt u geen extra kosten.

Beste moment voor de pretecho

In principe is het mogelijk om vanaf 10 weken tot ongeveer 33 weken zwangerschap een 3D/4D echo te maken. Na de 25ste zwangerschapsweek worden de gelaatstrekken van het kindje duidelijker zichtbaar, en kunt zien op wie uw kindje gaat lijken! De mooiste beelden worden gemaakt tussen de 26 en 28 weken van de zwangerschap.

De nieuwste apparatuur en de ervaring van onze echoscopistes zorgen voor een optimale kwaliteit. Het slagen van een 3D/4D-echo is echter ook afhankelijk van de positie van uw kind. De echoscopist beoordeelt of de kwaliteit van de beelden goed is, of dat een herhaling van de echo op een ander moment mogelijk betere beelden oplevert. Deze herhalingsecho is gratis. Wij vragen u dan de usb-stick met beelden van de eerste sessie weer mee te nemen, zodat de tweede sessie op dezelfde stick komt te staan.

Wilt u niet weten wat het geslacht is? Dan kunt u dit vooraf aangeven. Het geslacht komt dan niet in beeld.

Kosten

De kosten voor een 3D/4D-pretecho zijn €65,- (inclusief USB-stick en echo-foto’s).

 

 

PDF
Stel PDF samen

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een 3D/4D-echo? Mail of bel naar poli Gynaecologie.

Telefoon:
0495-572370

Email:
poligynaecologie@sjgweert.nl