PDF
Stel PDF samen

Dagbehandeling oncologie

Deze folder is bedoeld om u te informeren over de gang van zaken op de dagbehandeling oncologie. De folder is een aanvulling op de informatie die u gekregen heeft over uw ziekte, de behandeling en de mogelijke bijwerkingen.

Locatie

De behandeling met chemotherapie / immunotherapie vindt plaats op de dagbehandeling oncologie. U vindt deze afdeling op de eerste etage (route 1A).

De afdeling heeft bedden en behandelstoelen. Voor sommige behandelingen is het noodzakelijk dat u in bed ligt, in andere gevallen wordt in overleg met u gekozen voor een bed of een stoel.

Meestal draagt u gewone kleding. Vindt u het prettiger om een pyjama of joggingpak te dragen dan kunt u zich op de afdeling omkleden.

Het verpleegkundig team

Het team bestaat uit gespecialiseerd oncologie verpleegkundigen die ruime ervaring hebben met het toedienen van chemotherapie/immunotherapie. Er zijn altijd 2 verpleegkundigen aanwezig.

Openingstijden

De dagbehandeling oncologie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:00 uur. 

Uw verblijf

Tijdens uw verblijf mag u op ieder moment bezoek ontvangen. Met het oog op de rust op de afdeling vragen wij u wel om het aantal bezoekers beperkt te houden tot maximaal 1 bezoeker per patiënt.

Voordat u voor de behandeling komt, mag u thuis gewoon eten. Als u de gehele dag op de afdeling verblijft, dan krijgt u 's middags een lunch aangeboden. Koffie, thee en bouillon zijn de gehele dag beschikbaar voor u en uw bezoek. Wij proberen u te verzorgen in een huiselijke sfeer.

Op de dagbehandeling ziet u in principe uw behandelende arts niet. In geval van dringende vragen of problemen wordt contact opgenomen met uw  arts. Wanneer u een medewerker van de pastorale dienst wilt spreken, dan is dit altijd mogelijk.

24 uur bereikbaarheid

Voor vragen kunt u in principe altijd terecht in het ziekenhuis. Voor niet dringende vragen of problemen kunt u terecht bij de arts of de verpleegkundig specialist oncologie tijdens uw bezoek aan het spreekuur of bij de verpleegkundigen tijdens uw behandeling. Het is ook mogelijk uw niet dringende vraag te stellen via e-mail: dagbehandelingoncologie@sjgweert.nl 

Voor meer dringende problemen kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met uw verpleegkundig specialist oncologie. Als het nodig is vindt overleg plaats met uw behandelende arts.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met uw casemanager.

Voor niet dringende vragen kunt u mailen naar:
dagbehandelingoncologie@sjgweert.nl

Nederlandse Kankerregistratie

De NKR is een landelijke databank met betrouwbare gegevens van alle patiënten met kanker. Deze gegevens geven inzichten voor het verbeteren van de zorg voor mensen met kanker: hoe vaak komt kanker voor, bij welke mensen, wat is de behandeling en de prognose? De gegevens leiden tot beter inzicht, effectievere interventies en uiteindelijk tot een betere zorguitkomst voor de patiënt met kanker. Meer informatie hierover vindt u hier.