Parkeren

Tarieven, dag- en weekkaarten

Patiënteninformatie


Betaald parkeren

Het ziekenhuis beschikt over een parkeergarage.
Voor het parkeren gelden per 01-03-2020 de volgende tijdsgebonden parkeertarieven:

Parkeerduur Tarief
0-15 minuten gratis
15-60 minuten €1.30
60-90 minuten €1.90
90-120 minuten €2.50
120-150 minuten €3.10
150-180 minuten €3.70
180-210 minuten €4.30
210-240 minuten €4.90
240-270 minuten €5.50
270-1440 minuten €6.00
Dagkaart* €6.00
Weekkaart*

€12.00

Verloren kaart

€6.00

* onbeperkt in- en uitrijden gedurende 24 uur
** onbeperkt uitrijden gedurende 7 dagen.

Patiënten en bezoekers die meerdere malen per dag of week het ziekenhuis bezoeken, kunnen een dag- of weekkaart kopen.

Uitleg in- en uitrijden

Inrijden
Bij de inrit van de parkeergarage neemt u een inrijkaart bij de slagboom. Tegelijkertijd wordt door het systeem uw kenteken gelezen. De slagboom gaat open en u kunt inrijden.

Betaling betaalautomaat
Stop uw inrijkaart in de betaalautomaat. De kaart wordt ingeslikt. U betaalt het bedrag contant of per bankpas (pin of contact loze betaling). Als u betaald heeft, komt uw inrijkaart weer uit de automaat. Tegelijkertijd wordt door het systeem uw betaling gekoppeld aan uw kenteken.

Na de betaling kunt u op de knop kwitantie drukken, dan krijgt u een kwitantie van uw betaalde parkeerkosten

Uitrijden
Bij de uitrit van de parkeergarage wordt uw kenteken gelezen. Als u betaald heeft gaat de slagboom automatisch open.

Als uw kenteken niet gelezen kan worden (bijvoorbeeld door sneeuw) dan kunt u uitrijden door uw inrijkaart in de gleuf van het kastje bij de slagboom te steken.

Dagkaart

Wanneer u als patiënt of bezoeker gedurende één dag meerdere malen het ziekenhuis bezoekt, kan het voordeliger zijn om een dagkaart van €6,00 te kopen. Het kan namelijk zijn dat u in totaal meer dan het maximale dagtarief van €6,00 betaalt als u meerdere malen op een dag parkeert.

Met een dagkaart kunt u tot aan de volgende dag 23:59 uur onbeperkt in- en uitrijden. De geldigheid van de dagkaart gaat in op het moment van betaling.

Uw inrijkaart kunt u bij de medewerker van de afdeling Receptie & Beveiliging in de centrale hal  laten omzetten naar een dagkaart. U betaalt dan €6,00. U kunt contant of per pin betalen.

De medewerker legt u uit hoe het in- en uitrijden met uw dagkaart gaat.

Weekkaart

Wanneer u als patiënt of bezoeker meerdere malen per week van de parkeergarage gebruik maakt, kunt u een weekkaart kopen van € 12,00.

Een weekkaart kan o.a. voordeliger zijn voor  wakende familieleden of ouders van kinderen die op de kinderafdeling opgenomen zijn.

Met een weekkaart kunt u tot aan de 7e dag 23:59 uur onbeperkt in- en uitrijden. De geldigheid van de weekkaart gaat in op het moment van betaling.

Om misbruik van de weekkaart te voorkomen (bijvoorbeeld door langparkeerders die in het centrum van Weert werken), heeft u voor het kopen van de weekkaart een aanvraagformulier nodig. Dit formulier kunt u op de betreffende afdeling die u bezoekt krijgen.

Met het aanvraagformulier kunt u bij de medewerker van de afdeling Receptie & Beveiliging in de centrale hal uw inrijkaart laten omzetten naar een weekkaart tegen een betaling van €12,00.

Deze betaling kunt contant of per pin voldoen.

De medewerker legt u uit hoe het in- en uitrijden met uw weekkaart gaat.

Verlies van de dag- of weekkaart is voor eigen risico.

PDF
Stel PDF samen

Belangrijk

Heeft u een dag- of weekkaart? Dan hoeft u niet aan de betaalautomaat te betalen.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Receptie & Beveiliging in de centrale hal:
0495 - 57 21 00