Parkeren

Tarieven, dag- en weekkaarten

Patiënteninformatie


Betaald parkeren

Het ziekenhuis beschikt over een parkeergarage.
Voor het parkeren gelden per 01-03-2020 de volgende tijdsgebonden parkeertarieven:

Parkeerduur Tarief
0-15 minuten gratis
15-60 minuten €1.30
60-90 minuten €1.90
90-120 minuten €2.50
120-150 minuten €3.10
150-180 minuten €3.70
180-210 minuten €4.30
210-240 minuten €4.90
240-270 minuten €5.50
270-1440 minuten €6.00
Dagkaart* €6.00
Weekkaart*

€12.00

Verloren kaart

€6.00

* onbeperkt in- en uitrijden gedurende 24 uur
** onbeperkt uitrijden gedurende 7 dagen.

Patiënten en bezoekers die meerdere malen per dag of week het ziekenhuis bezoeken, kunnen een dag- of weekkaart kopen.

Uitleg in- en uitrijden

Inrijden
Bij de inrit van de parkeergarage neemt u een inrijkaart bij de slagboom. Tegelijkertijd wordt door het systeem uw kenteken gelezen. De slagboom gaat open en u kunt inrijden.

Betaling betaalautomaat
Stop uw inrijkaart in de betaalautomaat. De kaart wordt ingeslikt. U betaalt het bedrag contant of per bankpas (pin of contact loze betaling). Als u betaald heeft, komt uw inrijkaart weer uit de automaat. Tegelijkertijd wordt door het systeem uw betaling gekoppeld aan uw kenteken.

Na de betaling kunt u op de knop kwitantie drukken, dan krijgt u een kwitantie van uw betaalde parkeerkosten

Uitrijden
Bij de uitrit van de parkeergarage wordt uw kenteken gelezen. Als u betaald heeft gaat de slagboom automatisch open.

Als uw kenteken niet gelezen kan worden (bijvoorbeeld door sneeuw) dan kunt u uitrijden door uw inrijkaart in de gleuf van het kastje bij de slagboom te steken.

Parkeren tijdens verblijf Spoedpost

Tijdens het verblijf op de Spoedeisende hulp (SEH) of Huisartsenpost (HAP) kunt u gratis parkeren. Bezoekers van de SEH en HAP kunnen hun inrijkaart bij de receptie van de spoedpost laten omboeken, waarna u gratis kunt uitrijden. U krijgt maximaal 2 uitrijkaarten per patiënt.

Dagkaart

Wanneer u als patiënt of bezoeker gedurende één dag meerdere malen het ziekenhuis bezoekt, kan het voordeliger zijn om een dagkaart van €6,00 te kopen. Het kan namelijk zijn dat u in totaal meer dan het maximale dagtarief van €6,00 betaalt als u meerdere malen op een dag parkeert.

Met een dagkaart kunt u tot aan de volgende dag 23:59 uur onbeperkt in- en uitrijden. De geldigheid van de dagkaart gaat in op het moment van betaling.

Uw inrijkaart kunt u bij de medewerker van de afdeling Receptie & Beveiliging in de centrale hal  laten omzetten naar een dagkaart. U betaalt dan €6,00. U kunt contant of per pin betalen.

De medewerker legt u uit hoe het in- en uitrijden met uw dagkaart gaat.

Weekkaart

Wanneer u als patiënt of bezoeker meerdere malen per week van de parkeergarage gebruik maakt, kunt u een weekkaart kopen van € 12,00.

Een weekkaart kan o.a. voordeliger zijn voor  wakende familieleden of ouders van kinderen die op de kinderafdeling opgenomen zijn.

Met een weekkaart kunt u tot aan de 7e dag 23:59 uur onbeperkt in- en uitrijden. De geldigheid van de weekkaart gaat in op het moment van betaling.

Om misbruik van de weekkaart te voorkomen (bijvoorbeeld door langparkeerders die in het centrum van Weert werken), heeft u voor het kopen van de weekkaart een aanvraagformulier nodig. Dit formulier kunt u op de betreffende afdeling die u bezoekt krijgen.

Met het aanvraagformulier kunt u bij de medewerker van de afdeling Receptie & Beveiliging in de centrale hal uw inrijkaart laten omzetten naar een weekkaart tegen een betaling van €12,00.

Deze betaling kunt contant of per pin voldoen.

De medewerker legt u uit hoe het in- en uitrijden met uw weekkaart gaat.

Verlies van de dag- of weekkaart is voor eigen risico.

PDF
Stel PDF samen

Belangrijk

Heeft u een dag- of weekkaart? Dan hoeft u niet aan de betaalautomaat te betalen.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Receptie & Beveiliging in de centrale hal:
0495 - 57 21 00