Corona opname op de intensive care unit

Een opname op de intensive care unit is vaak al ingrijpend genoeg, voor de patiënt, maar ook voor u als familie en naasten. Omdat we op dit moment geen bezoek kunnen toestaan, wordt die situatie nog onwerkelijker voor u. U kunt niet met eigen ogen zien hoe het met uw geliefde gaat, hoe de omgeving waar hij/zij erbij ligt eruit ziet en hoe de gezondheid wordt gemonitord. De specialisten en verpleegkundigen proberen u telefonisch zo goed mogelijk op de hoogte te houden en als de situatie het toelaat, dan is er rechtstreeks telefonisch contact met uw naaste mogelijk. Daarnaast willen wij u via de onderstaande beelden helpen om u ook een beeld te geven. Dat maakt het hopelijk makkelijker om de situatie te begrijpen en te verwerken.

Onderstaande foto's laten zien hoe de situatie in en rondom het bed van onze patiënten er ongeveer uitziet. Zijn er nog onderdelen waar u ook graag een korte toelichting op zou willen, laat het ons weten via communicatie@sjgweert.nl, dan vullen we dat op deze pagina aan.

We wensen uw naaste enorm veel beterschap toe
en u veel sterkte in deze moeilijke periode.

Patientenkamer.jpg

Dit is een van de patiëntenkamers van de intensive care. Alle kamers op de intensive care hebben dezelfde indeling. De linkerzijde van het bed is voorzien van een computerscherm, een monitor voor de vitale waarden en een beademingsmachine. Aan de rechterzijde van het bed hangen de spuiten- en infuuspompen en de sondevoedingspomp.

Beademingsapparaat.jpg

Op de intensive care komen ook patiënten aan de beademing te liggen. Op deze afbeelding zie je een van de beademingsmachines die wij gebruiken om de ademhaling van patiënten te ondersteunen of over te nemen.

Monitoring.jpg

Op dit beeldscherm zien we de vitale waarden van de patiënt in beeld zoals het hartritme, de bloeddruk, en het zuurstofgehalte. Deze waarde worden gebruikt om de gezondheidssituatie goed in de gaten te houden en aanpassingen te doen in de behandeling en zorg als dat nodig is.

IC-bed.jpg

In het hele ziekenhuis maken we gebruik van dezelfde bedden. Deze kunnen we in verschillende standen  zetten zodat de patiënt in verschillende houding kan liggen of zitten. Wanneer een patiënt beademd wordt, kan het zijn dan een buikligging nodig is. In die positie zit eventueel lichaamsgewicht niet in de weg bij het ademen.

Spuiten-en-infuuspompen-2.jpg

Hier zien we de spuiten- en infuuspompen die nodig zijn op een patiënt (continu) medicatie toe te dienen. Het gaat dan om medicatie en ondersteuning zoals slaapmedicatie, spierverslappers, bloeddruk ondersteuning,  vochttoediening en antibiotica. Rechtsboven op de foto is in het paars de sondevoedingspomp te zien. De patiënten die in slaap gehouden worden en aan de beademing liggen krijgen met gebruik van deze pomp via een sonde vloeibare voeding.