Sportgeneeskunde

Bij Sport Medisch Adviescentrum Mediweert, de afdeling sportgeneeskunde van SJG Weert, kunt u terecht voor alle zorg die u nodig heeft om gezond en verantwoord te sporten en bewegen. Deze sportgeneeskundige afdeling is gespecialiseerd in het voorkomen en behandelen van blessures en andere klachten die ontstaan tijdens sporten en bewegen; diagnostiek naar belastbaarheid van oa hart, luchtwegen en bewegingsapparaat; verrichten van inspanningstesten en geven van een passend sport- of beweegadvies, ook bij ziekte of beperking. Tevens heeft het alle expertise in huis voor het behandelen, testen, keuren, adviseren en begeleiden van recreatieve, prestatiegerichte en topsporters.

Vele studies hebben inmiddels aangetoond dat actief bewegen gezondheidswinst oplevert. Actief bewegen helpt u lichamelijk én geestelijk fit te blijven, verlaagt het risico op ontwikkelen of verergeren van tal van ziektes, draagt bij aan het beter doorlopen van een behandelingstraject en helpt bij herstel. Of u nu jong bent of oud; gezond bent, (chronisch) ziek of beperkingen heeft; actief bewegen is een must!

Blessure of andere inspanningsgerelateerde klachten
De sportarts stelt een deskundige diagnose waarbij alle aspecten van uw sportieve en fysieke activiteiten worden meegenomen. Na het stellen van de diagnose bespreekt de sportarts met u welke vervolgbehandelingen plaats kunnen vinden. Soms kan de sportarts u zelf behandelen. Het kan echter ook zijn dat u naar een ander medisch specialist of zorgprofessional, zoals de (sport)fysio-, (sport)podotherapeut of (sport)diëtist wordt verwezen.         

Deze zorg valt onder basiszorg. Een verwijsbrief van een huisarts of medisch specialist is noodzakelijk.

Preventief sportmedisch onderzoek / sportkeuring
Een sportmedisch onderzoek is een beoordeling van de individuele gezondheid, belastbaarheid en geschiktheid om bepaalde sporten en beweegvormen te beoefenen. De inhoud van het onderzoek wordt aangepast aan het type sport en leeftijd en kan meer of minder uitgebreid zijn met o.a. onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat, een hartfilmpje, longfunctietest, inspanningstest, biometrie en bloed- en urinetest. Aangezien er veel samenhang is tussen actief bewegen en andere leefstijlfactoren, zal er ook aandacht zijn voor uw leefstijlgewoonten.

Een preventief onderzoek of sportkeuring moet in eerste instantie door u zelf worden bekostigd, maar u kunt dit nadien deels of volledig declareren bij uw zorgverzekeraar, indien u aanvullend verzekerd bent. Uw eigen risico wordt niet aangesproken.

Een verwijsbrief is niet noodzakelijk.

Meer informatie over de diverse mogelijkheden kunt lezen op de website van Mediweert.
Mediweert

Contact

Route:
0C (ontvangstruimte 9)

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 16:30 uur
0495 - 57 28 50

info@mediweert.nl

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht