Longgeneeskunde

De poli longgeneeskunde houdt zich bezig met het behandelen en begeleiden van patiënten met aandoeningen van de longen en de luchtwegen, zoals astma, COPD, hyperventilatie, klaplong, longembolie, longfibrose, longkanker, longontsteking of slaapapneu.

Gespecialiseerde spreekuren
Voor diverse longaandoeningen zijn spreekuren zoals: astma, COPD en OSAS (snurken). Tijdens deze spreekuren zal de longarts of een gespecialiseerd verpleegkundige u helpen en begeleiden bij het omgaan met uw ziekte.

Longrevalidatie
Heeft u een aandoening aan de luchtwegen en heeft u tevens bijkomende klachten die uw conditie aanzienlijk verminderen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor longrevalidatie. Het doel van de revalidatie is om u weerbaarder te maken tegen nieuwe infecties en ontstekingen en uw uithouding en kracht te verbeteren.

Inhalator instructie
Mensen met een longziekte gebruiken vaak medicijnen via een inhalator of puffer. Het is belangrijk om op de juiste manier te inhaleren, anders werken de medicijnen niet goed. Om u hierbij te helpen staan op de website 'Inhalatorgebruik' hulpmiddelen voor patiënten en voor zorgverleners. Hier staan ook de nieuwste ontwikkelingen en duidelijke handleidingen. 'Zorg dat u er lucht van krijgt!'
www.inhalatorgebruik.nl

Opname
Mocht u worden opgenomen, willen wij u vragen om geen parfum of andere geurtjes te gebruiken. Veel longpatiënten hebben hier namelijk last van.

Contact

Route:
0B (ontvangstruimte 3)

Telefonische bereikbaarheid: 
Maandag t/m vrijdag:
09:00 - 11:30 uur / 14:00 - 16:00 uur
0495 - 57 21 90 

Heeft u een vraag die niet medisch urgent is, dan kunt u deze ook stellen via de BeterDichtbij app als u hiervoor bent uitgenodigd. Nog niet uitgenodigd? Vraag ernaar bij uw specialist of de polikliniek-assistente. 

Buitenpoli
Onze longartsen houden ook wekelijks spreekuur in het Budels Medisch Centrum.

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht

Nieuws

oncozon.jpg

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

OncoZON