Gipskamer

In de gipskamer van ons ziekenhuis werken drie gipsverbandmeesters. Zij helpen patiënten met afwijkingen, ziekten of letsels aan het ‘steun- en bewegingsapparaat’. Dit houdt in dat zij alles behandelen wat te maken heeft met botten, spieren, pezen en gewrichten, maar ook kapsels en gewrichtsbanden. Er worden verschillende technieken toegepast om vergroeide of gebroken onderdelen van het ‘steun- en bewegingsapparaat’ weer te herstellen.

Redenen voor bezoek
Er zijn verschillende oorzaken voor een bezoek aan de gipsverbandmeester. De meest voorkomende aanleiding voor een bezoek aan de gipskamer is een botbreuk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u door een ongeval uw pols of been breekt en voor behandeling naar SJG Weert wordt gebracht.

Patiënten komen niet alleen voor botbreuken naar de gipskamer. Er vinden ook meer complexe behandelingen plaats. Zo worden bij rugaandoeningen vaak vaste of afneembare kunststof korsetten gemaakt of worden spalken gemaakt om letsel aan pezen of banden te behandelen. In extreme gevallen zorgt de gipsverbandmeester ook voor een noodprothese na een beenamputatie.

Contact

Route:
0C (ontvangstruimte 5)

Telefoon:
0495 - 57 26 12

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag