Anesthesiologie

Anesthesiologie houdt zich bezig met verdoving, pijnbestrijding en intensieve zorg rondom onderzoeken en operaties. Anesthesiologen zijn medisch specialisten die samen met een anesthesiemedewerker zorgen voor de veiligheid tijdens een operatie of onderzoek. Daarnaast behandelen anesthesiologen ook patiënten met chronische pijnklachten.

Verdoving en controle tijdens de operatie 
Om de operatie zo goed mogelijk te doorstaan, zorgt de anesthesioloog niet alleen voor de verdoving, maar ook voor het stabiel blijven van de vitale lichaamsfuncties. Met behulp van speciale apparatuur bewaakt en regelt de anesthesioloog onder andere de bloeddruk, hartslag en ademhaling. Als u narcose krijgt, regelt hij ook de diepte van uw slaap. Zo nodig kan hij op ieder moment de anesthesie - de verdoving - bijsturen. Tijdens de operatie wordt u nooit alleen gelaten. Er blijft altijd iemand aanwezig om uw vitale functies te bewaken.

Controle voor de operatie
Ter voorbereiding op een operatie willen de specialisten van alles van u weten dat van invloed kan zijn op de behandeling. Bijvoorbeeld welke medicijnen u gebruikt, hoeveel u weegt en of u ergens allergisch voor bent. Dit gebeurt tijdens een bezoek aan de poli preoperatieve screening (PPS).

Behandeling van chronische pijn
Patiënten die langere tijd of zelfs chronisch last hebben van pijn, kunnen een bezoek brengen aan de pijnpoli. Meestal worden zij doorverwezen door hun behandelend specialist. Op de pijnpoli bekijkt de anesthesist welke manieren er zijn om de pijnklachten te verminderen of te doen verdwijnen. Hiervoor wordt uw medische geschiedenis bekeken en moeten er eventueel nieuwe onderzoeken gedaan worden. Na een uitvoerig gesprek stippelt de anesthesist een behandelplan uit. Soms gebeurt dit in meerdere stappen waarbij elke stap op effectiviteit wordt gecontroleerd.

Contact

Route:
1C

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m vrijdag:
08:00 – 12:00 uur
13:00 – 17:00 uur
0495 - 57 29 60

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht

Anesthesioloog
Anesthesioloog
Anesthesioloog
Anesthesioloog
Anesthesioloog