De reguliere zorg gaat door, zoveel als mogelijk

29 december 2020Algemeen, Coronavirus, Patiëntenzorg

De druk op de zorg is opnieuw behoorlijk groot. In landelijke media werd vorige week gemeld dat de planbare zorg voorlopig geheel opgeschort wordt. Dat blijkt gelukkig niet in alle gevallen nodig. Hierbij geven we u een update van de situatie in SJG Weert.

In tegenstelling tot afgelopen voorjaar, toen we alle geplande zorg noodgedwongen moesten uitstellen, gaat de reguliere zorg in SJG Weert nu wel deels door. Ook nu kunnen er echter veel minder operaties plaatsvinden. Alleen op die manier kunnen we genoeg ruimte maken voor COVID-zorg. We verwachten dat dit ten minste de hele maand januari nodig zal zijn.

De situatie verandert dagelijks en is afhankelijk van het aantal COVID-patiënten en ook de personele capaciteit. Onze artsen bekijken kritisch per patiënt en per moment welke zorg er door kan en moet gaan.

Welke zorg gaat wel door?
Gelukkig gaat veel zorg nog wel door. Zo kunt u gewoon terecht voor uw afspraak op de polikliniek, medische beeldvorming (radiologie) en het priklaboratorium voor bloedafname. Waar mogelijk plannen we digitale consulten, bijvoorbeeld via beeldbellen. Als het gaat om operatieve zorg geldt dat voornamelijk ingrepen in dagbehandeling door kunnen gaan. Bij een dagbehandeling gaan patiënten nog dezelfde dag naar huis, waardoor er geen bed op de reguliere verpleegafdeling nodig is.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de veelgestelde vragen rondom het coronavirus. Hierop vindt u onder andere informatie over de aanpassingen en veiligheid in het ziekenhuis en over hoe u weet of uw afspraak doorgaat.

Dit bericht betreft een update van het stuk in onze Gezondheidskrant van deze maand, waarin clustermanager Riana Botter vertelt over de aanpassingen en situatie in ons ziekenhuis.

De reguliere zorg gaat door, zoveel als mogelijk