Informatie over het coronavirus

Op deze pagina vindt u alle informatie rond het coronavirus en onze maatregelen. Heeft u een vraag over uw afspraak of een (uitgestelde) operatie? Kijkt u dan onderaan op deze pagina bij de veelgestelde vragen en antwoorden.

Maatregelen

Er gelden in ons ziekenhuis de volgende maatregelen:

 • Afspraak of operatie in het ziekenhuis en klachten? Neem eerst contact op.
  Neem eerst contact op met de betreffende polikliniek of het Planbureau (voor operaties) voor u naar het ziekenhuis komt als:
  - u last heeft van één of meer van de volgende klachten:
  • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen en keelpijn
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
  - een huisgenoot van u het coronavirus heeft of in afwachting is van de uitslag.
 • Medische Beeldvorming en Priklaboratorium werken alleen op afspraak.
 • Desinfecteer uw handen
  Desinfecteer uw handen bij binnenkomst in het ziekenhuis bij de aangegeven dispensers en als u het ziekenhuis verlaat.
 • Wij schudden geen handen.

Veelgestelde vragen

 

Afspraken

 • Heeft u corona-gerelateerde klachten of heeft een huisgenoot het coronavirus of is deze persoon in afwachting van de uitslag, dan wordt gekeken of de afspraak kan worden uitgesteld. Is dat niet mogelijk, dan krijgt u van ons instructies om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen.
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst in het ziekenhuis.
 • Verlaat na uw afspraak zo snel mogelijk het ziekenhuis via de schuifdeur.

U loopt, na het desinfecteren van uw handen, door de draaideur bij de hoofdingang naar binnen. Heeft u een scootmobiel? Dan mag u door de schuifdeur naar binnen. Hierna meldt u zich bij één van de aanmeldzuilen.

U mag bij voorkeur maximaal 1 persoon als begeleider meenemen naar uw afspraak.

Neem eerst contact op met de betreffende polikliniek voor u naar het ziekenhuis komt. U ontvangt dan nadere instructie.

Wij vragen u om deze zoveel mogelijk telefonisch te maken en niet aan de balie.

Beeldbellen is een alternatief voor de telefonische afspraak met uw arts. Het voordeel ervan is dat u uw zorgverlener ook kunt zien tijdens het gesprek. Patiënten bij wie de afspraak in het ziekenhuis vervangen kan worden door een beeldbelconsult, krijgen hierover bericht van de polikliniek waar ze onder behandeling zijn. Bij patiënten die geen smartphone hebben of die liever niet willen beeldbellen, vindt de afspraak telefonisch plaats. Om te kunnen beeldbellen installeert u de BeterDichtbij app op uw mobiele telefoon. Met deze app kunnen wij op een veilige manier met u beeldbellen. Op deze pagina staat uitgelegd hoe u dit kunt doen. Ook vindt u hier aanvullende informatie over beeldbellen.

Operaties en ingrepen

Zodra een datum voor uw operatie kan worden ingepland, ontvangt u een uitnodiging voor de preoperatieve screening en het Apotheek Service Punt (ASP). Ook zal het Planbureau u bellen om de afspraak te bevestigen. U kunt de datum dan zien in MijnSJG.
U krijgt dus van ons bericht zodra de operatiedatum bekend is.

Neem als u gezondheidsklachten hebt altijd contact op met uw huisarts of behandelend specialist. Wij doen ons best om onze patiënten zo snel en goed mogelijk te kunnen helpen in deze situatie. Is het niet verantwoord om langer te wachten, dan zullen zij ook ingrijpen. Daarom is het belangrijk om bij een verergering van de klachten contact op te nemen met uw huisarts of de specialist waar u onder behandeling bent.

Neem eerst contact op met de afdeling Planbureau via 0495-572301 voor u naar het ziekenhuis komt. U ontvangt dan nadere instructie.

Voor de operatie/opname:

 • U wordt door de afdeling Planbureau gebeld wanneer uw  ingreep of operatie plaats kan vinden. Het definitieve tijdstip leest u één werkdag van tevoren in MijnSJG.
 • Heeft u of uw huisgenoot last van corona-gerelateerde klachten? Neem dan contact op met het Planbureau.
  Er wordt dan gekeken of de ingreep of operatie kan worden uitgesteld. Is dat niet mogelijk, dan krijgt u van ons instructies om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Op de dag van de operatie/ingreep:

 • U mag bij voorkeur maximaal 1 persoon als begeleiding meenemen.
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst in het ziekenhuis.

U loopt, na het desinfecteren van uw handen, door de draaideur bij de hoofdingang naar binnen. Heeft u een scootmobiel? Dan mag u door de schuifdeur naar binnen. Hierna meldt u zich bij één van de aanmeldzuilen.

U mag bij voorkeur maximaal 1 persoon als begeleiding meenemen.

Bloedprikken/medicijnen ophalen

Bloedprikken kan alleen op afspraak, van maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:00 uur. U maakt uw afspraak bij voorkeur via MijnSJG. Op deze pagina staat uitgelegd hoe u dit doet.

Als u naar het ziekenhuis komt, vragen wij u eerst om uw handen te desinfecteren. Hierna kunt u door de draaideur bij de hoofdingang naar binnen. Heeft u een scootmobiel? Dan mag u door de schuifdeur naar binnen. Hierna meldt u zich bij één van de aanmeldzuilen.

Als u naar het ziekenhuis komt, vragen wij u eerst om uw handen te desinfecteren. Hierna kunt u door de draaideur bij de hoofdingang naar binnen. Heeft u een scootmobiel? Dan mag u door de schuifdeur naar binnen. Hierna kunt u doorlopen naar de Apotheek.

Bezoek

Het bezoekuur is iedere dag van 15:00 tot 19:30 uur.  Er mogen maximaal 2 bezoekers tegelijkertijd bij een patiënt op bezoek.

Als u op bezoek wilt komen, vragen wij u om zich te houden aan een aantal regels. Deze leest u hier

Diegene die bij ons als eerste contactpersoon vermeld staat, kan dagelijks tussen 13:30 en 14:30 uur naar de verpleegafdeling bellen om te vragen hoe het gaat. Teveel telefoontjes die tussendoor komen, gaat ten koste van de zorg voor onze patiënten. De contactpersoon kan er voor kiezen om de rest van de familie op de hoogte te stellen. Vanwege privacywetgeving kunnen wij geen informatie verstrekken aan andere familieleden. Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.