Leren in SJG Weert

Leren vormt een belangrijk onderdeel bij het kunnen uitoefenen van een beroep. Ook als je nog niet bent afgestudeerd kan SJG Weert je mogelijk een uitdagende werkomgeving bieden. Daarom verzorgt SJG Weert jaarlijks zo'n 150 stageplekken en zijn we actief in het ondersteunen van beroepsopleidingen. Daarnaast begeleiden onze specialisten ook regelmatig artsen in opleiding en worden alle medewerkers regelmatig op allerlei gebieden getraind en bijgeschoold.

Wil jij de opleiding tot verpleegkundige niveau 4 gaan volgen en weet je al dat je in een algemeen ziekenhuis wilt gaan werken? Dan is de Beroepsopleiding Leerweg (BOL/dagvariant) die SJG Weert samem met Gilde Opleidingen Weert aanbiedt iets voor jou. Bij dit zogenaamde SJG-spoor loop je vanaf het derde studiejaar al je stages in SJG Weert.

Stageplaatsen

Het aantal beschikbare stageplaatsen wordt jaarlijks afgestemd met de betreffende opleidingsinstituten. Deze zorgen uiteindelijk voor het toewijzen van de stageplaatsen aan de studenten. Maatschappelijke stages worden in principe niet ingepland op de afdelingen van ons ziekenhuis. Voor studenten verpleegkunde, die bij de start van de opleiding al weten dat zij carrière willen maken in een ziekenhuis, is het ziekenhuisspoor ontwikkeld. Verder op deze pagina vind je daar meer informatie over.

Open sollicitatie stageplaats

Voor het grootste deel van de stageplekken hebben wij structurele afspraken met opleidingsinstituten gemaakt. 

Verpleegkundige opleiding SJG-spoor

Als je de BOL-opleiding SJG-spoor wilt volgen, kun je aan het einde van je tweede leerjaar je voorkeur bij Gilde Opleidingen Weert aangeven voor dit traject. Elk jaar selecteert SJG Weert een aantal studenten voor deze specifieke opleidingsvariant.

In het eerste en tweede jaar doorloop je het reguliere (stage)programma van Gilde Opleidingen Weert. In het tweede leerjaar bieden we studenten wel al de gelegenheid om een dag te komen proeven van het leren en stagelopen in een ziekenhuis.

Vanaf het derde leerjaar loop je het gehele jaar stage in SJG Weert en heb je gemiddeld twee lesdagen per twee weken. In dit studiejaar kom je op twee verschillende afdelingen voor een stage van elk ca. twintig weken.  Het vierde en laatste studie- en tevens examenjaar, loop je stage op één afdeling.

Daarnaast willen we studenten ook laten kennismaken met andere afdelingen zoals het Vrouw-Moeder-Kind centrum. Ook zullen de meeste studenten een week meekijken op het Operatiecentrum en de Intensive Care.

Zo krijg je een goed beeld van en ervaring met de verpleegkundige zorg van verschillende groepen patiënten. Tijdens elke stage krijg je begeleiding van een ervaren verpleegkundige, een docent van school en een opleidingsfunctionaris van het ziekenhuis.

SJG Weert en Gilde Opleidingen Weert geven daarnaast extra aandacht aan de student door samen inhoud te geven aan het zogenaamde werkplekleren met extra begeleiding door de docent en aanvullend onderwijs in de praktijk door inhouddeskundigen uit SJG Weert.

Kortom een super interessante opleidingsvariant indien je zeker weet dat je uiteindelijk in een ziekenhuis wilt gaan werken. Na het behalen van je diploma kun je solliciteren op vacatures in SJG Weert.

SKOO20130527-0215.jpg

nwe-site.jpg

Co-schappen binnen SJG Weert

Voor geneeskundestudenten die door co-schappen ervaring opdoen in een ziekenhuis is SJG Weert de ideale opleidingsplek. Je komt terecht in een klein ziekenhuis waar je alle onderdelen van het vak leert en direct van de specialisten feedback krijgt. Je hebt rechtstreeks met de medische specialisten te maken en kan op een breed vlak ervaring op doen.

Contactpersoon voor co-schappen:
Marianne Langeslag
mae.langeslag@sjgweert.nl