Aanmelden voor uw afspraak, operatie of opname

In SJG Weert werken we met aanmeldzuilen. Hieronder staat stap voor stap uitgelegd hoe deze aanmeldzuilen werken.

Wanneer u in het ziekenhuis komt voor een afspraak op de polikliniek, medische beeldvorming of het priklaboratorium meldt u zich met een geldig legitimatiebewijs bij één van de vijf aanmeldzuilen. Ook wanneer u komt voor een operatie of opname, meldt u zich bij één van de aanmeldzuilen.

Wanneer u SJG Weert binnenkomt, ziet u in de centrale hal van het ziekenhuis vijf aanmeldzuilen staan. U gaat naar één van deze zuilen en voert een geldig legitimatiebewijs in. Zodra uw aanmelding voltooid is, krijgt u een dagticket. U neemt dit ticket uit de aanmeldzuil en volgt de route zoals aangegeven op het ticket. U neemt plaats in de aangegeven ontvangstruimte of meldt zich bij de balie op locatie (als dit op uw ticket staat aangegeven). Zo weet uw behandelaar dat u er bent. Een eenvoudige en veilige manier van aanmelden.

Om de aanmelding via de zuil sneller te voltooien, kunt u zich thuis alvast online inchecken. Daarbij controleert u alvast de gegevens die we van u hebben. Voor uw afspraak hoeft u zich dan alleen nog te legitimeren bij de aanmeldzuil. U ontvangt één dag voor uw afspraak, operatie of opname een e-mail van ons waarin staat uitgelegd hoe u zich in MijnSJG online kunt inchecken. Hieronder leest u daar meer over.

Onze gastvrouwen en gastheren zijn daarnaast altijd in de buurt van de aanmeldzuilen. Bij onduidelijkheden helpen zij u graag verder.

Hoe meld ik mij aan?

U loopt naar één van de vijf aanmeldzuilen in de centrale hal van het ziekenhuis. Op het startscherm van de aanmeldzuil geeft u aan hoe u zich wilt legitimeren: met een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsgunning. Als u géén (geldig) legitimatiebewijs bij u heeft, meldt u zich bij de balie van het Planbureau.

aanmeldzuilen1.jpg

Volg de instructie op het scherm zodat uw legitimatiebewijs wordt gescand door de zuil. Uw BSN-nummer wordt geregistreerd. Daarnaast nemen wij, als u daar op de aanmeldzuil toestemming voor geeft, de foto op uw legitimatiebewijs over als patiëntenfoto. Er wordt géén kopie van u legitimatiebewijs gemaakt. Wacht tot u op het scherm ziet staan dat u uw legitimatiebewijs mag verwijderen.

aanmeldzuilenpaspoort.pngaanmeldzuilenid.png

Één dag vóór uw bezoek aan het ziekenhuis ontvangt u een e-mail waarin staat uitgelegd hoe u zich via MijnSJG alvast online kunt inchecken. Als u zich thuis reeds heeft ingecheckt, krijgt u onderstaand scherm te zien nadat u zich heeft gelegitimeerd. U kunt zich dan direct aanmelden voor uw afspraak, operatie of opname (zie stap 5). Heeft u zich vóór uw bezoek aan het ziekenhuis niet online ingecheckt? Dan volgen eerst stap 3 en 4.

aanmeldzuilonline.png

Controleer uw persoonlijke gegevens, verzekeringsgegevens en huisarts- en apotheek gegevens. U kunt uw gegevens wijzigen door op de paarse knop ‘’Nee, wijzigen’’ te drukken. Als alle gegevens juist zijn, klikt u op de groene knop ‘’Ja, ga verder’’.

aanmeldzuilen2.jpgaanmeldzuilen3.jpgaanmeldzuilen4.jpg

U kunt uw aanmelding voltooien door op de paarse knop ‘’Aanmelden’’ te drukken. Heeft u meerdere afspraken op één dag staan? Dan meldt u zich meteen voor alle afspraken aan. Uw dagticket zal vervolgens worden afgedrukt.

aanmeldzuilen6.jpg

Vergeet na het voltooien van uw aanmelding niet om uw dagticket uit de aanmeldzuil te nemen. Volg de route zoals aangegeven op het ticket. U kunt plaatsnemen in de aangegeven ontvangstruimte of zich melden bij de balie op locatie (als dit op uw ticket staat aangegeven).

aanmeldzuilen7.jpg

Belangrijk

Neem bij iedere afspraak in het ziekenhuis een geldig legitimatiebewijs mee. Hiermee controleren wij wie u bent.

Nog vragen of hulp nodig?

Als u nog vragen heeft over het gebruik van de aanmeldzuilen, kunt u deze aan de gastvrouw- of gastheer stellen in onze centrale hal. Ook als u hulp nodig heeft met aanmelden, helpen zij u graag op weg.

Veelgestelde vragen over het gebruik van de aanmeldzuilen

De aanmeldzuilen

Een aanmeldzuil is een systeem om u aan te melden voor uw afspraak, operatie of opname in het ziekenhuis. U kunt de aanmeldzuil zien als een digitale balie om u aan te melden.

U hoeft niet bij balies in de rij te staan en kunt meteen zelf uw persoonlijke gegevens aanpassen op de zuil. Daarnaast staan al uw afspraken en de bijbehorende routes overzichtelijk op één dagticket.

Nee, als u meerdere afspraken op één dag heeft staan, meldt u zich maar één keer bij de aanmeldzuil. U meldt zich dan in één keer aan voor alle afspraken van die dag.

Online inchecken

Wanneer u thuis in MijnSJG alvast uw gegevens controleert en eventueel aanpast (online inchecken), hoeft u dit niet meer te doen als u in het ziekenhuis komt. U hoeft zich alleen nog maar te legitimeren bij de aanmeldzuil en ontvangt meteen uw dagticket. U bent in het ziekenhuis dus sneller aangemeld waardoor wachtrijen voorkomen worden.

U ontvangt één dag voor uw afspraak, operatie of opname een mail van ons waarin staat uitgelegd hoe u zich in MijnSJG alvast online kunt inchecken. Online inchecken is mogelijk vanaf de dag vóór uw afspraak, operatie of opname.

 

Het coronavirus

Vóórdat u zich aanmeldt bij de aanmeldzuilen, moet u uw handen desinfecteren. Er staat een pompje met desinfecterende handgel. Daarnaast worden de schermen van de aanmeldzuilen regelmatig schoongemaakt.

Legitimeren

Wij zijn wettelijk verplicht om uw identiteit vast te stellen en moeten aantonen dat wij u identiteit hebben gecontroleerd.

Uw burgerservicenummer wordt geregistreerd zodat wij kunnen controleren of u de persoon bent die bij uw burgerservicenummer hoort. Wij nemen, enkel als u daar op de aanmeldzuil toestemming voor geeft, de foto op uw legitimatiebewijs over als patiëntenfoto. Er wordt géén kopie gemaakt van uw legitimatiebewijs.

Verder worden de gegevens die u controleert tijdens uw aanmelding (persoonlijke gegevens, verzekeringsgegevens, en huisartsgegevens) opgeslagen. Deze gegevens komen in uw elektronische patiëntendossier te staan. U kunt dit zelf inzien op MijnSJG.

Nee, er wordt géén kopie van u legitimatiebewijs gemaakt.

Nee, zonder geldig legitimatiebewijs kunt u zich niet aanmelden bij de aanmeldzuil. U kunt zich dan bij de balie van het Planbureau melden.

Het aanmelden van kinderen

Nee, u meldt u met uw kind (t/m 14 jaar) bij de balie van het Planbureau.

Rolstoelgebruikers

In principe kunt u zich ook in een rolstoel melden bij de aanmeldzuilen. Ondervindt u moeilijkheden? Dan kunt u zich bij de balie van het Planbureau melden.