PDF
Stel PDF samen

Duplexonderzoek

Slagader(s)

Vasculair laboratorium

U heeft een afspraak voor een duplexonderzoek van de (slag)aders. Dit is een echografisch onderzoek waarbij de (slag)aders met behulp van geluidsgolven in beeld worden gebracht. Ook kan op deze manier de bloedstroom worden gemeten. Bij dit onderzoek worden slagaders en/of aders onderzocht. Bij slagaders moet u denken aan slagaders van de hals, buik, benen en armen. Bij aders moet u denken aan aders van de armen of benen. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan hier beschreven.

Het onderzoek vindt plaats bij het vasculair laboratorium op de begane grond (route 0B).

Het onderzoek

Voordat het onderzoek begint vragen wij u om het te onderzoeken lichaamsdeel te ontkleden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een vasculair laborant.

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoektafel. De laborant brengt een gelei aan op de huid. Dit is om een goede geleiding van de geluidsgolven te krijgen. Daarna gaat de laborant met een apparaatje over de huid, waardoor de bloedvaten (in kleur) op het beeldscherm van de computer zichtbaar zijn. Eventueel is uw bloedstroom tijdens het onderzoek ook hoorbaar.

Het onderzoek duurt ongeveer 30 - 60 minuten per lichaamsdeel (bijvoorbeeld arm/been).

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw behandelende arts bij het volgende polikliniekbezoek.

Verhinderd?

Kunt u om dringende redenen uw afspraak niet nakomen, neem dan tenminste één dag voor het onderzoek contact op met de poli chirurgie.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, neem dan contact op met:

Poli vaatchirurgie:
0495 - 57 22 30 
Maandag t/m vrijdag
08:30 - 16:00 uur

Poli dermatologie:
0495 - 57 22 60 
Maandag t/m vrijdag
08:30 - 16:30 uur