PDF
Stel PDF samen

Snelle behandeling bij eenvoudig letsel

Gipskamer

Als u of uw kind met een eenvoudige breuk op de spoedeisende hulp (SEH) is geweest, wilt u bij de controleafspraken snel en vakkundig geholpen worden. In SJG Weert hebben we daarvoor de ‘Fast track’: een snelle behandeling op de gipskamer bij eenvoudig letsel. In deze folder leest u hoe dit traject eruit ziet.

Op de gipskamer van SJG Weert werken 3 gipsverbandmeesters die geschoold zijn in de traumatologie en de behandeling hiervan. Zij werken samen met een vast team van traumachirurgen. Bij de ‘Fast track’ ‘doet de gipsverbandmeester de controle en speelt deze een grotere rol in de beoordeling van het trauma. Hierdoor wordt u sneller geholpen. De traumachirurg blijft altijd eindverantwoordelijk.

Werkwijze 

Het Fast track-traject ziet er als volgt uit:

Op de SEH wordt u gezien door een arts die de eerste diagnose stelt en de behandeling in gang zet. Indien nodig worden er foto’s gemaakt. Afhankelijk van het trauma en de foto volgt er een behandeling. Deze foto’s worden de eerstvolgende werkdag nogmaals door het multidisciplinair behandelteam besproken en beoordeeld. Zowel de traumachirurg als de gipsverbandmeester maakt deel uit van dit team.

7 - 10 dagen na uw bezoek aan de SEH vindt er een controleafspraak plaats. U ontvangt thuis een brief met de exacte datum en tijd.

Bij een eenvoudig trauma vindt deze afspraak plaats op de gipskamer, waar u in principe alleen gezien wordt door de gipsverbandmeester. Mocht er enige twijfel zijn over het beleid of de vervolgbehandeling, dan doet de gipsmeester een beroep op de traumachirurg. Ook als u als patiënt en/of uw familie graag met de traumachirurg wil spreken, wordt dit geregeld.

Op deze manier streven wij ernaar om u snel en vakkundig te helpen.

Heeft u nog vragen?

Bij vragen kunt u, tijdens kantooruren (08:00 – 16:30 uur), altijd telefonisch contact opnemen met de gipskamer:
0495 – 57 26 12

Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de spoedeisende hulp:
0495 – 57 26 10