PDF
Stel PDF samen

Afspraak bij poli oogheelkunde

Oogheelkunde

U hebt een afspraak gemaakt op de poli oogheelkunde. Als u voor de eerste keer komt of voor een jaarcontrole, komt u eerst op het spreekuur van een optometrist. Dit is een oogspecialist (geen oogarts) op hbo-niveau. De optometrist doet een volledig oogonderzoek. Hierna komt u bij de oogarts die met u de uitslag bespreekt.

Voorbereiding

Voor een goed verloop van de afspraak is het belangrijk dat u onderstaande informatie vooraf goed doorleest.

Wat neemt u mee?
Als u naar het ziekenhuis komt neemt u mee:

  • Als u medicijnen gebruikt, uw actuele medicijnkaart;
  • Eventueel kaartje of brief met uw huidige brilsterkte;
  • Een verwijsbrief, indien aanwezig;
  • Als u contactlenzen draagt: een contactlensdoosje en lenzenvloeistof;
  • Uw oog (ogen) wordt voor het onderzoek gedruppeld met pupil verwijdende oogdruppels. Hierdoor kunt u enkele uren minder scherp zien en is uw oog (ogen) extra gevoelig voor licht. Een zonnebril dragen kan dan prettig zijn. Rij daarom de eerste uren geen auto.

Aanmelden
U meldt u aan bij de aanmeldzuil in de centrale hal. Hiervoor is een geldig legitimatiebewijs (identiteitsbewijs, paspoort, rijbewijs of vreemdelingendocument) nodig. Na het aanmelden, komt er automatisch een ticket uit de zuil met daarop uw afspraak. U kunt op de aangegeven locatie gaan zitten, u hoeft zich hier niet meer te melden. U wordt binnengeroepen als u aan de beurt bent.

Verloop van het onderzoek

U wordt binnengeroepen bij de optometrist. U krijgt pupil verwijdende oogdruppels toegediend. De optometrist doet hierna een paar korte onderzoeken waarbij onder andere uw ooglens en netvlies bekeken worden. Ook wordt uw oogdruk gemeten. Na het onderzoek komt u bij de oogarts. Omdat de onderzoeken al gebeurd zijn bespreekt de oogarts alleen de uitslag hiervan met u. Als behandeling nodig is legt de optometrist deze behandeling aan u uit. De onderzoeken duren 20 minuten. Als verder onderzoek nodig is, krijgt u een vervolgafspraak op het controlespreekuur.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u contact opnemen met:
 
Poli oogheelkunde:
0495 - 57 21 97
Maandag t/m vrijdag:
08:30 - 16:30 uur