PDF
Stel PDF samen

De verpleegkundig specialist oncologie

Naast uw medisch specialist is ook een verpleegkundig specialist oncologie betrokken bij uw behandeling. Wat doet een verpleegkundig specialist? Met welke vragen kunt u terecht bij uw verpleegkundig specialist? Dat en meer leest u in deze folder.

Wat doet een verpleegkundig specialist oncologie (VSO)?

De verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die speciaal is opgeleid om bepaalde medische handelingen binnen een specialisme uit te mogen voeren. Een verpleegkundig specialist oncologie is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met kanker. Uw verpleegkundig specialist is bevoegd om lichamelijk onderzoek te doen, onderzoeken aan te vragen en medicijnen voor te schrijven. De verpleegkundig specialist overlegt regelmatig met uw arts over uw situatie.

Waarvoor kunt u terecht bij uw verpleegkundig specialist?

Kanker heeft invloed op uw dagelijks leven en dat van uw naasten. U en uw naasten kunnen bij de verpleegkundig specialist terecht voor advies over het omgaan met uw situatie maar ook met uw:

  • vragen over onderzoeken
  • vragen over de behandeling
  • vragen over werking en bijwerkingen van medicijnen
  • onzekerheden en lichamelijke en psychische klachten
  • praktische informatie en adviezen over het omgaan met uw beperkingen

Waar komt u de VSO tegen?

De VSO is verbonden aan een aantal poliklinieken en aan de dagbehandeling oncologie. Zijn taken liggen voor een deel op gebied van de zorg aan patiënten met een kwaadaardige aandoening. Daarnaast is hij direct betrokken bij kwaliteit verbeterende activiteiten.

Bereikbaarheid

De VSO is werkzaam op werkdagen tussen 09:00 - 17:00 uur. Zijn werkkamer ligt aan de polikliniekgang op de 1e etage (route 1B). Telefonisch is hij bereikbaar via het algemene nummer van het ziekenhuis 0495 - 57 21 00. Vraag de telefonist om door te verbinden met seinnummer 7613.

In geval van vragen die niet dringend zijn kunt u bellen tijdens het telefonisch spreekuur tussen 12:00 - 14:00 uur.

Wordt uw oproep bij herhaling niet beantwoord, dan kunt u contact opnemen met:

Poli interne geneeskunde
Maandag en donderdag: 08:45 - 17:00 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 08:30 - 17.00 uur
0495 - 57 26 26

Poli longgeneeskunde
Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 17:00 uur
0495 - 57 21 90

Dagbehandeling oncologie
Maandag t/m vrijdag: 11:00 - 12:00 uur
0495 - 57 22 37

Heeft u nog vragen?

Als u na het lezen van deze folder nog vragen heeft, neem dan contact op met de VSO:
0495 - 57 21 00, vraag naar sein 7613.

Nederlandse Kankerregistratie

De NKR is een landelijke databank met betrouwbare gegevens van alle patiënten met kanker. Deze gegevens geven inzichten voor het verbeteren van de zorg voor mensen met kanker: hoe vaak komt kanker voor, bij welke mensen, wat is de behandeling en de prognose? De gegevens leiden tot beter inzicht, effectievere interventies en uiteindelijk tot een betere zorguitkomst voor de patiënt met kanker. Meer informatie hierover vindt u hier.