PDF
Stel PDF samen

Geïsoleerd verplegen

Vrouw–moeder–kind centrum (VMK)

Soms is een ziekte besmettelijk en kan deze gemakkelijk overgedragen worden aan andere kinderen. Om dit te voorkomen wordt uw kind op een aparte kamer verpleegd. Uw kind mag deze kamer tijdens de opname niet verlaten.

Er zijn verschillende vormen van isolatie, daarom kan het zijn dat uw kind anders verpleegd wordt dan andere kinderen die ook in isolatie verpleegd worden.

Bezoek

Uw kind mag tijdens de opname bezoek op zijn/haar kamer ontvangen. De regels die hieraan verbonden zijn worden u uitgelegd door de verpleegkundige.

Voor het betreden van de kamer

  • Voor het betreden van de isolatiekamer wordt u verzocht uw jas en tas in het voorportaal van de kamer achter te laten.
  • Was uw handen in het voorportaal en maak ze droog. Desinfecteer hierna uw handen door ze in te wrijven met Sterilium en dit te laten drogen.
  • Eventuele verdere maatregelen voor het betreden van de kamer krijgt u uitgelegd door de verpleging.

Bij het verlaten van de kamer

  • U wordt verzocht om vóór het verlaten van de kamer uw handen te wassen.
  • Herhaal dit in het voorportaal van de kamer en desinfecteer hierna uw handen weer met Sterilium.
  • Hierna verlaat u direct de afdeling of dient u te handelen volgens de richtlijnen die u zijn verteld door de verpleging.

Bezoekers kunnen bacteriën vanuit de kamer meenemen en verspreiden in het ziekenhuis. Na het beëindigen van het bezoek mag men daarom geen andere patiënten meer bezoeken. Buiten het ziekenhuis vormen de eventueel meegenomen bacteriën geen gevaar voor anderen.

Kleding

De kleding van uw kind kunt u het beste in een gesloten plastic zak mee naar huis nemen en zo heet mogelijk wassen (80 - 90 ºC).

Ontspanning

Neemt u bij voorkeur speelgoed mee dat gewassen kan worden. Voordat u dit speelgoed thuis weer gebruikt adviseren wij u het eerst te reinigen. Omdat uw kind niet naar de speelkamer mag is er wel de mogelijkheid speelgoed te krijgen waarmee uw kind in de kamer kan spelen. De pedagogisch medewerkster zal uw kind regelmatig bezoeken.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u ze stellen aan de verpleegkundige op de afdeling.

Vrouw–moeder–kind centrum (VMK):
0495 - 57 21 23

Samen beslissen

Ben je nog geen 18 en kom je bij de dokter? Je hebt altijd iets te kiezen. Het stellen van goede vragen kan daar bij helpen:

  • Dit voel ik, wat is het?
  • Wat kunnen we er aan doen?
  • Wat betekent dit voor mij, nu en later?

Meer weten?
www.3goedevragen.nl/kinderen