De huiskamer

Herstellen in een huiselijke omgeving

 

Waarom naar de huiskamer?

Wanneer u in het ziekenhuis ligt bent u vaak minder actief. Om er voor te zorgen dat uw vitaliteit niet achteruit gaat wordt u gestimuleerd om niet de hele dag in bed te blijven liggen. U knapt sneller op als u zo snel mogelijk de normale dagelijkse dingen weer probeert op te pakken. Daarom verblijven sommige ouderen in ons ziekenhuis overdag niet op de patiëntenkamer maar in een speciale huiskamer voor ouderen.

In de huiskamer

De huiskamer in het ziekenhuis is ingericht als een woonkamer. In deze kamer draagt u geen pyjama maar uw dagelijkse kleren. Net als thuis wordt er samen aan tafel gegeten. Ook kunt u televisie kijken en andere activiteiten ondernemen.

Onder begeleiding worden de dagelijkse bezigheden weer opgepakt op een rustige en ontspannen manier. Bent u erg vermoeid dan kunt u tussendoor rusten in een relaxstoel. Dingen die belangrijk zijn om zo zelfstandig mogelijk weer naar huis te kunnen gaan worden extra geoefend. Dit kan bij iedereen anders zijn. Denk bijvoorbeeld aan geheugentraining en oefenen met lopen.

Wanneer naar de huiskamer?

In de huiskamer zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor ouderen. Het kan dus zijn dat u niet elke dag naar de huiskamer kunt gaan. De verpleegkundige van de afdeling kan u hier meer over vertellen.

Wie werken er in de huiskamer?

  • Een verzorgende IG
  • Een medewerker service en zorg, zij helpt bij de maaltijden
  • Een bewegingstherapeut
  • Een vrijwilliger

Als u in de huiskamer bent gaat uw behandeling gewoon door. Wanneer het nodig is komen de behandelaars zoals de specialist en de fysiotherapeut u daar bezoeken. Heeft u een afspraak voor een onderzoek dan wordt u in de huiskamer opgehaald.

Dagindeling

De huiskamer is zeven dagen in week geopend. In het weekend is de openingstijd beperkt van 8:00 – 12:30 uur. Het dagprogramma is als volgt:

± 07:30 uur De verpleegkundige helpt u met wassen en aankleden.
± 08:00 uur In de huiskamer draagt u gemakkelijk zittende kleding.
± 09:30 uur Gezamenlijk ontbijt in de huiskamer.
± 12:00 uur Gezamenlijk lunchen.
± 13:00 uur Rustmoment voor wie dit wenst.
± 14:00 uur Bewegingstherapie.
± 14:30 uur Terug naar de verpleegkamer op uw afdeling.
PDF
Stel PDF samen

Praktische informatie

Aan wie kunt u vragen stellen?
Heeft u vragen over de gang van zaken binnen de huiskamer dan kunt u deze stellen aan de medewerkers van de huiskamer. Vragen over uw behandeling kunt u stellen aan de verpleegkundigen van de afdeling of uw behandelend arts.

Bezoek
In de huiskamer kunt u in principe geen bezoek ontvangen.

Waar is de huiskamer?
Er zijn 2 huiskamers. U vindt deze op de 3e en 4e etage naast de liften.