PDF
Stel PDF samen

De huiskamer

Herstellen in een huiselijke omgeving

Wanneer u in het ziekenhuis ligt bent u vaak minder actief. Om er voor te zorgen dat uw vitaliteit niet achteruit gaat wordt u gestimuleerd om niet de hele dag in bed te blijven liggen. U knapt sneller op als u zo snel mogelijk de normale dagelijkse dingen weer probeert op te pakken. Daarom verblijven sommige ouderen in ons ziekenhuis overdag niet op de patiëntenkamer maar in een speciale huiskamer voor ouderen.

In de huiskamer

De huiskamer in het ziekenhuis is ingericht als een woonkamer. In deze kamer draagt u geen pyjama maar uw dagelijkse kleren. Net als thuis wordt er samen aan tafel gegeten. Ook worden diverse activiteiten aangeboden, zoals: krant lezen, televisie kijken, spellen, kaarten, boeken, muziek.

Onder begeleiding worden de dagelijkse bezigheden weer opgepakt op een rustige en ontspannen manier. Bent u erg vermoeid dan kunt u tussendoor rusten in een relaxstoel. Dingen die belangrijk zijn om zo zelfstandig mogelijk weer naar huis te kunnen gaan worden extra geoefend. Dit kan bij iedereen anders zijn. 

Wanneer naar de huiskamer?

In de huiskamer zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor ouderen. Het kan dus zijn dat u niet elke dag naar de huiskamer kunt gaan. De verpleegkundige van de afdeling kan u hier meer over vertellen.

Wie werken er in de huiskamer?

  • Een verzorgende IG
  • Een medewerker service en zorg, zij helpt bij de maaltijden
  • Een vrijwilliger

Als u in de huiskamer bent gaat uw behandeling gewoon door. Wanneer het nodig is komen de behandelaars zoals de specialist en de fysiotherapeut (of evt. andere diciplines) u daar bezoeken. Heeft u een afspraak voor een onderzoek dan wordt u in de huiskamer opgehaald.

Dagindeling 

Het dagprogramma is als volgt:

± 07:30 uur De verpleegkundige op de afdeling helpt u met wassen en aankleden en brengt u naar de huiskamer.
± 08:00 uur Huiskamer is geopend.
In de huiskamer draagt u gemakkelijk zittende kleding.
Ruimte voor activiteiten / bezigheden.
± 09:30 uur Gezamenlijk ontbijt in de huiskamer.
Ruimte voor activiteiten / bezigheden.
± 12:00 uur Gezamenlijk lunchen.
± 13:00 uur Rustmoment voor wie dit wenst.
Ruimte voor activiteiten / bezigheden.
± 14:30 uur Terug naar de verpleegkamer op uw afdeling.

De huiskamer is zeven dagen in week geopend. In het weekend is de openingstijd van 08:00 – 12:30 uur. Het aantal plekken is in het weekend beperkt.

Praktische informatie

Aan wie kunt u vragen stellen?
Heeft u vragen over de gang van zaken binnen de huiskamer dan kunt u deze stellen aan de medewerkers van de huiskamer. Voor vragen over uw behandeling kunt u terecht bij de verpleegkundige van de afdeling of uw behandelend arts.

Bezoek
In de huiskamer kunt u geen bezoek ontvangen.

Waar is de huiskamer?
U vindt de huiskamer op de 3e etage aan de linkerzijde naast de liften.