Eiwitgehalte van producten (gemiddeld)

Diëtetiek

Melk en melkproducten (150 ml)
1 glas (karne)melk, chocolademelk of sojamelk 5 gram
1 glas drinkontbijt / drinkyoghurt 4 gram
1 schaaltje pap / vla, yoghurt of roomijs 5 gram
1 schaaltje kwark/hangop 11-15 gram
1 schaaltje vruchtenkwark 8-9 gram
Vlees, vis en vleesvervanging
portie vlees, vis of kip (100 gram) 20 gram
1 ei 7 gram
1 groentelepel (60 gram) peulvruchten 6 gram
tahoe, tempeh (100 gram) 12 gram
Brood en broodbeleg
1 snee brood 3 gram
1 broodje / croissant 5 gram
1 beschuit, ontbijtkoek, knäckebröd of cracker 1 gram
1 plak (20 gram) kaas 5 gram
1 portie smeerkaas 2 gram
1 plak vleeswaren 3 gram
1 portie vlees- vis- of kipsalade (30 gram) 3 gram
1 portie pindakaas 4 gram
1 portie zoet beleg 0 gram
Aardappelen, pasta, rijst en groente (per 100 gram)                             
2 opscheplepels groente 2 gram
1 opscheplepel frites 2 gram
2 opscheplepels rijst of pasta 4-6 gram
2 gekookte aardappelen of 2 opscheplepels aardappelpuree / gebakken aardappelen 2 gram
Overig
1 portie fruit 1 gram
1 handje noten / pinda's (20 - 25 gram) 5 gram
1 saucijzen- / worstenbroodje 5-9 gram
kroket / frikandel 7-10 gram
1 pannenkoek (70 gram) 6 gram
gevulde koek / pindakoek / vlaaipunt 4 gram
Dieetproducten
1 flesje Nutridrink (compact) protein 18-20 gram
1 flesje Nutridrink / Nutridrink compact 12 gram
1 flesje Nutridrink juice style 8 gram
1 flesje Protino 14 gram
4 schepjes / 10 gram eiwitpoeder (Protifar) 9 gram


Uw eiwitbehoefte per dag: ………. gram/kg = …….…. gram

PDF
Stel PDF samen

Meer informatie

Voor meer algemene informatie over gezonde voeding kunt u terecht bij het Voedingscentrum:
070 – 30 68 888

of via de website
www.voedingscentrum.nl