PDF
Stel PDF samen

Eten en drinken tijdens uw verblijf

Wij willen u informeren over:

  • het eten en drinken dat u wordt aangeboden tijdens uw opname
  • de afspraken rondom voedselveiligheid

Tijdstippen eten en drinken

U krijgt dagelijks op ongeveer de volgende tijdstippen eten en drinken aangeboden:

07:45 - 09:00 uur ontbijt
             09:30 uur dranken
11:45 - 13:00  uur lunch (brood)
             14:30 uur dranken
16:45 - 18:00  uur warme maaltijd
             19:00 uur dranken

Wat kunnen wij u aanbieden?

U kunt tijdens de drankenronde onder andere kiezen uit:

  • koffie of thee
  • vruchtensappen
  • aanmaaklimonade
  • diverse melkproducten zoals (choco)melk, vla en yoghurt.

De keuze is ook afhankelijk van een eventueel dieet dat u heeft.

Daarnaast krijgen sommige patiënten op voorschrift van de diëtist extra voedingsmiddelen / tussendoortjes aangeboden, bijvoorbeeld om extra aan te sterken voor of na een operatie. Deze voedingsmiddelen zijn dus niet bestemd voor iedereen.

Voor het ontbijt en de lunch komt de medewerker service & zorg bij u langs met een buffetwagen.

U kunt dan een ruime keuze maken uit broodproducten en beleg.

Op de dag dat u wordt opgenomen in het ziekenhuis krijgt u een warme maaltijd aangeboden die u niet zelf heeft kunnen uitkiezen.

Vervolgens kunt u elke dag zelf uw warme maaltijd samenstellen aan de hand van een menukeuzelijst. Als u een dieet volgt dan is uw keuzelijst hierop afgestemd en kan dus afwijken van de lijst van andere patiënten.

De keuzelijst wordt dagelijks bij de warme maaltijd uitgedeeld. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor de warme maaltijd van de volgende dag, wordt de lijst weer door de medewerkers opgehaald.

Voedselveiligheid

Voor SJG Weert is de voedselveiligheid van de patiënt erg belangrijk. Daarom worden de regels van de Warenwet (wettelijke regels t.a.v. voeding) door de medewerkers strikt nageleefd. Ook moet SJG Weert kunnen aantonen dat wordt voldaan aan deze wetgeving. Wij willen u daarom wijzen op de volgende afspraken:

Nagerechten, koude bijgerechten en melkproducten
Wanneer u een koud nagerecht, melkproducten of een bijgerecht graag op een later tijdstip wilt eten is dit mogelijk tot maximaal 1 uur na het uitdelen van de drank of de maaltijd. Daarna moet het product worden weggegooid. 

Bewaren en opwarmen voedingsmiddelen
Dranken en voedingsmiddelen die van thuis worden meegenomen, worden niet bewaard, gekoeld of opgewarmd (met uitzondering van dieetvoedingen op voorschrift van de diëtist). 

SJG Weert draagt geen verantwoordelijkheid over voedingsmiddelen die niet door de eigen organisatie zijn ingekocht, bewaard en bereid.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel ze dan gerust aan de medewerkers service & zorg. Ook opmerkingen en suggesties kunt u altijd voorleggen aan onze medewerkers.