Bezoekers

Informatie en regels

Als bezoeker bent u van harte welkom in SJG Weert. Het is vaak een moment waar patiënten naar toeleven. In deze folder vindt u meer informatie over een bezoek aan de verpleegafdeling.

Algemene bezoektijden

U kunt uw familielid of bekende bezoeken tijdens de bezoektijden.

Dagelijks:    15:00 – 19:30 uur

Houdt u er tijdens uw bezoek rekening mee dat de behandeling mogelijk doorloopt. Dit kan betekenen dat de patiënt voor onderzoek wordt meegenomen of dat een specialist (o.a. de fysiotherapeut) op de kamer komt. In dit laatste geval wordt u mogelijk verzocht om tijdelijk de kamer te verlaten. Wij vragen om uw begrip hiervoor.

Buiten deze tijden kunnen de toegangsdeuren naar de afdeling gesloten zijn. Bent u mantelzorger, dan kunt u een speciale bezoekersbadge aanvragen, zodat u ook buiten deze tijden naar binnen kunt. De verpleegkundige kan u helpen bij de aanvraag. Als de situatie van een of meer patiënten erom vraagt, kan het zijn dat de toegangsdeur ook tijdens bezoekuren gesloten is. Als u op de bel drukt wordt de deur voor u open gemaakt.

Afdelingen met afwijkende bezoektijden

VMK centrum (vrouw-moeder-kind)

Hier zijn ouders en partners altijd welkom. De bezoektijden voor overige bezoekers zijn:
VMK algemeen:  
11:00 – 11:30 uur    
15:00 – 16:30 uur
18:00 – 19:30 uur

Couveuse:  
11:00 – 11:30 uur
16:00 – 16:30 uur
19:00 – 19:30 uur

Intensive care unit / coronary care unit (ICU / CCU)
11:00 – 14:00 uur 
16:00 – 20:00 uur

Overleg eerst met de verpleegkundige als kinderen tot 12 jaar op bezoek willen komen op de intensive care unit.

Bloemen of planten zijn niet toegestaan op het VMK centrum en intensive care unit / Coronary care unit.

Aantal bezoekers en duur van het bezoek

Rust is belangrijk voor het herstel van de patiënt die u bezoekt, maar ook voor zijn of haar kamergenoten. Daarom geldt de regel van maximaal 2 bezoekers per patiënt. Bent u met meerdere personen, wissel het elkaar dan af. Misschien is de patiënt die u bezoekt wel fit, maar liggen er andere patiënten op de kamer voor wie de drukte te veel kan zijn. Wij vragen u hier rekening mee te houden.

Het is verstandig om een bezoek niet langer dan een half uur te laten duren. Als de patiënt dit kan en mag, dan kunt u ook samen het restaurant op de begane grond bezoeken.

Lampje boven deur

Als het lampje boven de deur van de patiëntenkamer brandt, is nog iemand bezig met de verzorging van een patiënt. In verband met de privacy vragen wij u dan buiten de deur te wachten.

Gebruik mobiele telefoon

Het gebruik van mobiele telefoons tijdens uw bezoek is toegestaan. Vanwege de gevoeligheid van de apparatuur moet u uw mobiele telefoon op de intensive care unit / coronary care unit, SEH en operatieafdeling altijd uitgeschakeld zijn of op vliegtuigstand staan. Twijfelt u, vraag er dan gerust naar.

Bereikbaarheid

Op iedere patiëntenkamer staat een telefoon waarop u de patiënt rechtstreeks kunt bereiken. Het juiste nummer vindt u op het kaartje dat u van de patiënt zelf of van de verpleegkundige heeft gekregen. Heeft u geen kaartje gekregen, dan kunt u het telefoonnummer ook vragen bij de afdeling receptie & beveiliging, telefoon:
0495 - 57 21 00.

U kunt eventueel de patiënt op zijn mobiele telefoon bellen. Op de meeste afdelingen zijn mobiele telefoons toegestaan.

Contactpersoon

Informatie
Vanwege de privacywetgeving is het niet mogelijk telefonisch informatie te geven over de patiënt. Dit mag alleen aan de door de patiënt aangewezen contactpersoon. Deze kan dan anderen informeren over de gezondheidssituatie van de patiënt. De contactpersoon kan tussen 13:30 - 14:30 uur naar de afdeling bellen voor informatie.

De arts of verpleegkundige neemt contact op met de contactpersoon als de situatie van de patiënt dusdanig verandert dat dit nodig is.

Wilt u gebeld worden, bijvoorbeeld als de patiënt na een operatie of onderzoek terug is op de afdeling, dan kunt u hierover afspraken maken met de verpleging.

Telefoonnummers verpleegafdelingen
Etage 1 - dagbehandeling:
0495 – 57 25 21

Etage 1 - intensive care unit / coronary care unit:
0495 – 57 25 00


Etage 2 - kindergeneeskunde, gynaecologie (vrouw-moeder-kind centrum):
0495 – 27 21 23

Etage 3 - interne geneeskunde, oncologie, longgeneeskunde, neurologie:
0495 – 57 21 11

Etage 4 heelkunde, cardiologie:
0495 – 57 21 17

De contactpersoon kan ook tijdens het bezoek om informatie vragen. De verpleegkundigen zijn hiervoor tussen 15:30 – 16:30 en tussen 19:00 – 19:30 uur beschikbaar.

Als de patiënt of contactpersoon graag een familiegesprek wil met de behandelend arts, vraag dan aan de verpleegkundige op de afdeling hoe u een afspraak kunt maken.

Wie zijn er allemaal op de verpleegafdeling?

Er zijn verschillende soorten zorgverleners die helpen bij de zorg aan de patiënt. Dat kan verwarrend zijn. Daarom hebben we de meest voorkomende functies binnen de afdeling voor u op een rij gezet.

Medisch specialist 
De arts komt meestal in de ochtenduren op de afdeling om de patiënt te bezoeken.

Verpleegkundige    
De verpleegkundige zorgt voor de persoonlijke verzorging en begeleiding van de patiënt. Maar ook medicijnen geven, wondverzorging, inbrengen van een sonde of een katheter, observatie en rapportage horen tot het dagelijks werk.

Medewerker service en zorg       
De medewerkers service en zorg, zorgen voor de maaltijden en het drinken. Ook ondersteunen ze de verpleegkundige in de zorg als dit nodig is.

Vrijwilligers
Op verschillende afdelingen in het ziekenhuis werken vrijwilligers. Zij helpen bijvoorbeeld bij vervoer van patiënten naar een onderzoekafdeling of verzorgen de bloemen.

Hygiëne

Zieke mensen hebben vaak een verminderde weerstand. Daarom is goede hygiëne extra belangrijk. Wat kunt u hieraan doen?

  • Was uw handen na toiletbezoek.
  • Houdt bij het hoesten uw hand of zakdoek voor de mond.
  • Op iedere patiëntenkamer hangt een alcoholdispenser, hiermee kunt u uw handen voor en na uw bezoek desinfecteren.
  • Maak geen gebruik van het toilet op een patiëntenkamer. Deze is alleen bedoeld voor patiënten.
  • Ga niet zitten op een leeg bed, dit is gereserveerd voor een patiënt.

Voeding

Als u iets lekkers mee wilt nemen voor de patiënt is dat natuurlijk mogelijk. Als u wilt weten of de patiënt bepaalde dieetregels volgt i.v.m. de opname of een bepaald onderzoek, dan kunt u dit navragen bij de verpleegkundige of een medewerker Service en Zorg. Het is helaas niet mogelijk om bederfelijke voedingsmiddelen gekoeld te bewaren. Eten dat van thuis wordt meegebracht mag niet worden opgewarmd.

Bloemen

Voor patiënten op het VMK centrum en de intensive care unit / coronary care unit mogen geen bloemen worden meegebracht.

Bloemen kleuren de dag en zijn daarom op de andere afdelingen zeker welkom. Bloemen of planten in potgrond zijn niet toegestaan op de verpleegafdelingen. De verpleegafdeling heeft enkele vazen, vraag ernaar bij de medewerkers.

Dieren

Het is niet toegestaan om (huis)dieren mee te nemen naar het ziekenhuis. Een uitzondering geldt voor geleidehonden.

Rookverbod

Sinds 31 mei 2020 is een algeheel rookverbod van toepassing op het ziekenhuisterrein. Zowel binnen het ziekenhuis als buiten op het ziekenhuisterrein mag niet gerookt worden. Het betreft alle vormen van roken, van zowel sigaretten en sigaren als pijptabak en e-sigaretten.

Parkeren

Als u meerdere malen per week van de parkeergelegenheid gebruik maakt, bestaat de mogelijkheid om een weekkaart kopen. U kunt dan een week parkeren tegen een lager tarief. De secretaresse van de afdeling kan u hierover meer vertellen.

Gratis WiFi

SJG Weert biedt een gratis WiFi-netwerk waarmee u overal in het ziekenhuis kunt internetten op uw eigen mobiele telefoon, tablet of laptop. De actuele inloggegevens die u nodig heeft om hier gebruik van te maken worden via bordjes, o.a. in de centrale hal en het restaurant, bekend gemaakt.

PDF
Stel PDF samen

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel ze dan gerust aan een van de medewerkers. U kunt voor algemene informatie ook terecht bij de afdeling patiënteninformatie op de begane grond.

WhatsApp
Wilt u snel en makkelijk een algemene vraag stellen, op een moment dat het u uitkomt? Dan kunt u ons een WhatsApp bericht sturen. (U kunt niet met dit nummer bellen). Uw vraag wordt op werkdagen tussen 09:00 - 17:00 uur meestal binnen een uur beantwoord. Buiten deze tijden krijgt u de eerstvolgende werkdag antwoord.

Afdeling patiënteninformatie:
0495 - 57 22 05

Whatsapp:
06 - 42 79 61 56