PDF
Stel PDF samen

Bezoekers

Informatie en regels

Als bezoeker bent u van harte welkom in SJG Weert. Het is vaak een moment waar patiënten naar toeleven. In deze folder vindt u meer informatie over een bezoek aan de verpleegafdeling.

Algemene bezoektijden

U kunt uw familielid of bekende bezoeken tijdens de bezoektijden.

Dagelijks:    15:00 – 19:30 uur

Het kan voorkomen dat tijdens uw bezoek de behandeling mogelijk doorloopt. Dit kan betekenen dat de patiënt voor onderzoek wordt meegenomen of dat een specialist (o.a. de fysiotherapeut) op de kamer komt. In dit laatste geval wordt u mogelijk verzocht om tijdelijk de kamer te verlaten. Wij vragen om begrip hiervoor.

Als de situatie van een of meer patiënten erom vraagt, kan het zijn dat de toegangsdeur naar de afdeling ook tijdens bezoekuren gesloten is. Als u op de bel drukt wordt de deur voor u open gemaakt.

Aantal personen per bezoek

Rust is belangrijk voor het herstel van de patiënt die u bezoekt, maar ook voor zijn of haar kamergenoten. Daarom geldt de regel van maximaal 2 bezoekers per patiënt.

Het is verstandig om een bezoek niet langer dan een half uur te laten duren. Als de patiënt dit kan en mag, kunt u ook samen het restaurant op de begane grond bezoeken.

Lampje boven deur

Als het lampje boven de deur van de patiëntenkamer brandt, is nog iemand bezig met de verzorging van een patiënt. In verband met de privacy vragen wij u dan buiten de deur te wachten.

Gebruik mobiele telefoon

Het gebruik van mobiele telefoons tijdens uw bezoek is toegestaan op etage 3 en 4. Vanwege de gevoeligheid van de apparatuur moet u uw mobiele telefoon op de intensive care unit / coronary care unit, SEH en operatieafdeling altijd uitgeschakeld zijn of op vliegtuigstand staan. U mag de mobiele telefoon ook niet gebruiken op plaatsen waar het met verbodsborden is aangegeven. Twijfelt u, vraag er dan gerust naar.

Houdt bij het telefoneren zoveel mogelijk rekening met de patiënten in het ziekenhuis.

Bereikbaarheid

Op iedere patiëntenkamer staat een telefoon waarop u de patiënt rechtstreeks kunt bereiken. Het juiste nummer vindt u achteraan in deze folder.

Contactpersoon

Informatie
Regelmatig vragen familieleden informatie over de patiënt aan verpleegkundigen of artsen. Volgens de wet mag de verpleegkundige of arts geen informatie over de patiënt aan andere geven, zonder toestemming van de patiënt. Bij opname wordt naar een contactpersoon gevraagd. Hij/zij is de enige aan wie, na toestemming van de patiënt, informatie wordt gegeven. De contactpersoon kan tussen 13:30 - 14:30 uur naar de afdeling bellen voor informatie. De contactpersoon kan ook tijdens het bezoek informatie vragen. 

Medische informatie waaronder uitslagen van onderzoeken kunnen niet via de verpleegkundigen opgevraagd worden, dit is aan de arts om te bespreken.
Is er behoefte aan een familiegesprek met de arts? Bespreek dit met de verpleegkundige tijdens het belmoment of de bezoektijd, dan wordt gekeken naar de mogelijkheden.

De arts of verpleegkundige neemt contact op met de contactpersoon als de situatie van de patiënt dusdanig verandert dat dit nodig is.
Wilt u als de eerste contactpersoon gebeld worden, bv. als de patiënt na een operatie of onderzoek terug is op de afdeling, dan kunt u hierover afspraken maken met de verpleging.

Hygiëne

Zieke mensen hebben vaak een verminderde weerstand. Daarom is goede hygiëne extra belangrijk. Wat kunt u hieraan doen?

  • Was uw handen na toiletbezoek.
  • Houdt bij het hoesten uw hand of zakdoek voor de mond.
  • Op iedere patiëntenkamer hangt een alcoholdispenser, hiermee kunt u uw handen voor en na uw bezoek desinfecteren.
  • Maak geen gebruik van het toilet op een patiëntenkamer. Deze is alleen bedoeld voor patiënten.
  • Ga niet zitten op een leeg bed, dit is gereserveerd voor een patiënt.

Eten en drinken

Restaurant 't Gasthuys
In het restaurant is iedereen welkom. U kunt hier diverse soorten koffie, thee, gebak, diverse broodjes, een hartige hap, frietjes, snacks, frisdrank of heerlijk softijs krijgen. Tussen 11:30 - 14:00 uur kunt u ook een kop soep, maaltijdsalade of een warme maaltijd gebruiken. Rechts naast de kassa van het restaurant is een verkooppunt waar u kranten, lectuur, kaarten, fruit, snoep of leuke cadeaus kunt kopen.

Daarnaast kunt u broodjes en maaltijden via de automaat aan de ingang van het restaurnant kopen. Deze service is 24 uur per dag beschikbaar.
De openingstijden:
maandag t/m vrijdag:                       08:00 - 16:30 uur
zaterdag, zon- en feestdagen:        gesloten

Nagerechten, koude bijgerechten en melkproducten
Wil de patiënt een koud nagerecht, melkproducten of een bijgerecht graag later eten? Dit mag niet langer dan 2 uur na het uitdelen blijven staan. Daarna moet het product worden weggegooid.

Bewaren en opwarmen voedingsmiddelen
SJG Weert wil de kwaliteit van de maaltijden en dranken zo goed mogelijk bewaken. Wij houden ons aan specifieke regels, waardoor we zeker weten dat de kwaliteit van de producten uit onze eigen keuken is gegarandeerd. Dat kunnen we niet garanderen voor de producten die het bezoek meebrengt. Als u iets lekkers mee wilt nemen voor de patiënt is dat natuurlijk mogelijk. Als u wilt weten of de patiënt bepaalde dieetregels volgt i.v.m. de opname of een bepaald onderzoek, dan kunt u dit navragen bij de verpleegkundige of een medewerker service en zorg.

Drank en/of eten dat van thuis wordt meegenomen, mag niet bewaard, gekoeld of opgewarmd worden in de afdelingskeuken. SJG Weert is niet verantwoordelijk voor eten of drinken dat niet door het ziekenhuis is ingekocht, bewaard en bereid.

Bloemen

Bloemen kleuren de dag en zijn daarom op de afdelingen 3 en 4 zeker welkom. Bloemen of planten in potgrond zijn niet toegestaan op de verpleegafdelingen. De verpleegafdeling heeft enkele vazen, vraag ernaar bij de medewerkers.

Bloemen zijn niet toegestaan op:

  • Verpleegafdeling intensive care (ICU en CCU);
  • Verpleegafdeling VMK;
  • Verpleegafdeling 3 en 4: isolatiekamers (= patiëntenkamers waar patiënten in isolatie verpleegd worden) en behandel- en onderzoekskamers.

Dieren

Het is niet toegestaan om (huis)dieren mee te nemen naar het ziekenhuis. Een uitzondering geldt voor geleidehonden.

Rookverbod

Er is een algeheel rookverbod van toepassing op het ziekenhuisterrein. Zowel binnen het ziekenhuis als buiten op het ziekenhuisterrein mag niet gerookt worden. Het betreft alle vormen van roken, van zowel sigaretten en sigaren als pijptabak en e-sigaretten.

Parkeren

Als u meerdere malen per week van de parkeergelegenheid gebruik maakt of in geval van waken, bestaat de mogelijkheid om een weekkaart te kopen. U kunt dan een week parkeren tegen een lager tarief. De secretaresse van de afdeling kan u hierover meer vertellen. De kosten staan ook op de website bij algemeen: Bereikbaarheid en parkeren

Gratis WiFi

SJG Weert biedt een gratis WiFi-netwerk aan waarmee u overal in het ziekenhuis kunt internetten op uw eigen mobiele telefoon, tablet of laptop. De actuele inloggegevens die u nodig heeft om hier gebruik van te maken worden via bordjes in de centrale hal en het restaurant bekend gemaakt.

Post

In SJG Weert wordt iedere dag de post rondgebracht. U kunt post het beste op de volgende manier adresseren:

SJG Weert
[Naam van de patiënt]
[Afdeling] en [kamernummer]
Vogelsbleek 5
6001 BE Weert

Gegevens patiënt

De persoon die u wilt bezoeken is opgenomen op:

Afdeling
________________________________________________

Kamer
________________________________________________

Specialisme
________________________________________________

Het telefoonnummer van de verpleegafdeling is omcirkeld

2111 / 2117 / 2521 / 2123
________________________________________________

Het telefoonnummer van de patiëntenkamer is


________________________________________________

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel ze dan gerust aan een van de medewerkers.