Medische beeldvorming (radiologie)

Om een juiste diagnose te kunnen stellen heeft een arts soms afbeeldingen (foto's) nodig van uw organen, bijvoorbeeld röntgenfoto's, MRI-scans en echografiën. Deze onderzoeken worden uitgevoerd op de afdeling medische beeldvorming.

Op de afdeling medische beeldvorming vinden diverse onderzoeken plaats variërend van kortdurende onderzoeken tot onderzoeken die meer voorbereiding vergen of waarvoor zelfs opname nodig is. Wilt u meer informatie over een van deze onderzoeken, dan verwijzen wij u naar het overzicht van de folders van medische beeldvorming.

Wachttijden

Voor elk onderzoek moet u een afspraak maken. Voor de normale röntgenfoto's kunt u meestal nog dezelfde dag terecht. De wachttijd voor de overige onderzoeken varieert. De wachttijden worden één keer per maand bepaald en zijn daardoor een momentopname. Het komt voor dat de genoemde tijden langer of korter zijn dan vermeld.
Wachttijden

Onderzoeken met een spoedeisend karakter worden direct uitgevoerd. Als u wordt doorgestuurd door de huisarts, zal deze contact met ons opnemen zodat we meteen voorbereidingen kunnen treffen.

Belangrijk

Voor een MRI-onderzoek vraagt een deel van de verzekeraars een verwijzing van de specialist. Een verwijzing van de huisarts is dan niet voldoende. Heeft u geen verwijzing van de specialist, dan is het verstandig om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te vragen of het onderzoek vergoed wordt.

Contact

Route:
-SE

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m donderdag: 08:00 - 17:15 uur
Dinsdag: MRI tot 21:30 u.
Vrijdag: 08:00 - 16:45 uur
0495 - 57 21 40

Folders

Kijk voor informatie over aandoeningen en behandelingen in het:
Folderoverzicht