SJG apotheek

De SJG apotheek is een poliklinische apotheek en is gevestigd in de centrale hal van het ziekenhuis. De apotheek is vooral bedoeld voor patiënten die direct na hun ontslag of polikliniekbezoek hun medicatie voor de eerste dagen mee willen nemen. Hier is het assortiment dan ook op afgestemd. Uiteraard is het ook mogelijk voor bezoekers, omwonenden en medewerkers om hier hun medicatie op te halen. De SJG apotheek is in samenwerking met het ziekenhuis en de regionale apothekers opgericht.

Voor het afhalen van medicijnen buiten de kantoortijden kunnen inwoners van de regio Weert terecht bij de zogenaamde dienstapotheek. Deze is eveneens gevestigd in de poliklinische apotheek binnen SJG Weert.

Wat is een poliklinische apotheek?

Een poliklinische apotheek is gevestigd in het ziekenhuis. De apotheek levert medicijnen en bijbehorende informatie aan patiënten die na een opname weer naar huis gaan of die een arts op de polikliniek hebben bezocht. De patiënt kan bij het verlaten van het ziekenhuis direct zijn medicijnen ophalen en hoeft daarvoor niet eerst naar de eigen apotheek. Hoewel de SJG apotheek vooral is bedoeld voor patiënten van SJG Weert, kunnen omwonenden, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis uiteraard hier ook terecht.

Waar mogelijk wordt de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd.

Waarvoor kun je terecht bij de SJG apotheek?

In principe kun je terecht voor alle medicijnen die op recept te krijgen zijn. Daarnaast heeft de SJG apotheek ook zelfzorgmiddelen zoals pijnstillers, pleisters, zalven en middelen tegen allergie en een beperkte keuze aan hulp- en verbandmiddelen.

Hoe weet de SJG apotheek welke andere medicijnen ik gebruik?

De SJG apotheek heeft via een beveiligde computer toegang tot het systeem van de openbare apotheek waar u bent ingeschreven. Alle apotheken uit de regio zijn hierbij aangesloten. Hierdoor is de SJG apotheek goed op de hoogte van de andere medicijnen die u gebruikt.

Dit is het geval bij medicijnen die u op recept hebt gekregen. Gebruikt u hiernaast nog zelfzorgmiddelen, geef dit dan voor uw eigen veiligheid door aan de apotheek.

Doordat de behandelend specialist en apotheker onder één dak zitten, is snel overleg en deskundig advies mogelijk over het medicijngebruik.

Is inschrijven nodig?

Inschrijven is niet nodig. Aan de eigen apotheek en aan de behandelend arts wordt doorgegeven wat door de SJG apotheek is meegegeven. Het is wel mogelijk u als vaste klant te laten inschrijven. De zorgverzekeraar laat iedereen daarin de vrije keuze.

Bezorgen

De SJG apotheek heeft geen bezorgdienst. De te bezorgen recepten worden doorgestuurd naar de eigen apotheek.

Is de apotheek van SJG Weert?

De SJG apotheek is in samenwerking met het ziekenhuis en de regionale apothekers opgericht.

Ontslaggesprekken
Hebt u na uw opname medicatie nodig dan wordt u uitgenodigd bij de SJG apotheek voor een ontslaggesprek. Hierin wordt alle medicatie die u na ontslag meekrijgt met u doorgenomen.

Contact

Route:
Centrale hal

Telefoon:
0495 - 57 24 70

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag:
08:00 - 18:00 uur

Dienstapotheek: 
Avond-nachturen:
18:00 - 08:00 uur
Zon-/feestdagen:
08:00 - 18:00 uur

E-mail:
sjgapotheek@ezorg.nl