Welkom in het 1,5m-ziekenhuis

10 mei 2020Coronavirus, Patiëntenzorg

11 mei om 8 uur is de tent voor de hoofdingang in gebruik genomen. We willen u kort uitleggen waarom de tent nodig is en wat u kan verwachten als u een bezoek brengt aan ons ziekenhuis.

STAP 1 Telefoontje op de dag voor uw afspraak
Om goed te kunnen beoordelen of een patiënt mogelijk Corona-verdacht is, krijgt u de dag voor de afspraak een telefoontje van ons met een aantal vragen. Wanneer daaruit blijkt dat u mogelijk Corona heeft, dan kijken we of het mogelijk is om de afspraak uit te stellen. Is dat niet mogelijk, dan krijgt u instructies rondom uw bezoek aan het ziekenhuis. Zo moet u dan bijvoorbeeld via een andere ingang naar binnen en vragen wij u een mondkapje te dragen.

STAP 2 Kies de juiste route
Als u naar het ziekenhuis komt voor uw afspraak loopt de ingang via de tent die u ziet. Er zijn dan drie paden die u kunt volgen die duidelijk staan aangegeven:

 • Ingang ziekenhuis: voor alle polikliniekafspraken, onderzoek, dagbehandeling, ingrepen, opnames, operaties en het ophalen van medicijnen bij de apotheek.
 • Spoedpost: voor spoed, bevallingen en iedereen met klachten die mogelijk wijzen op het coronavirus
 • Priklaboratorium: Voor bloedafname

STAP 3 Extra controle door medewerker
Een medewerker zal u nogmaals vragen of u een van de onderstaande klachten nu of in de afgelopen twee weken (heeft) ervaren:

 1. Koorts
 2. Kortademigheid in rust of bij lichte inspanning
 3. Spierpijn in rust of bij lichte inspanning
 4. Algehele malaise/grieperig gevoel in rust of bij lichte inspanning
 5. Hoesten
 6. Keelpijn
 7. Neusverkoudheid (snotteren/niezen/loopneus/verstopt neus)
 8. Minder smaak of geur
 9. Pijn achter de ogen
 10. Diarree

Ook wordt u gevraagd of u in de afgelopen 14 dagen in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Als u een van deze vragen met ‘ja‘ beantwoordt, dan wordt er overlegd met de afdeling of polikliniek of het mogelijk is om uw afspraak te verzetten. Is dat niet mogelijk, dan krijgt u instructies om op een veilige manier op de juiste plek te komen. Ook krijgt u uit voorzorg een mondkapje dat u moet dragen.

STAP 4 Hou de regels in acht
Wanneer u in het ziekenhuis bent, gelden de volgende regels. Deze zijn bedoeld voor uw veiligheid, maar ook die van andere patiënten en onze medewerkers.

 • Max. 10 minuten voor de afspraak naar binnen
 • Geen begeleiding mits noodzakelijk (max. 1 persoon)
 • Hou 1,5 meter afstand en volg de aangegeven looproutes
 • Handen desinfecteren
 • Blijf niet langer in het ziekenhuis dan nodig

Op deze manier kunnen we er allemaal voor zorgen dat de reguliere zorg weer stap-voor-stap opgepakt kan worden. Alvast hartelijk dank voor uw begrip en medewerking.

Welkom in het 1,5m-ziekenhuis