Voorbereiden op de Singelloop

3 mei 2018

Meedoen aan de Singelloop doe je niet onvoorbereid. Maar wat is een verstandige voorbereiding?

“Dit is voor iedereen anders”, vertelt sportarts Marieke Brinkman: “Maar er zijn wel een aantal basisregels waar je je aan kunt houden. Als je een goede opbouw in je trainingsschema hebt, op je voeding let en op tijd aan de bel trekt wanneer  iets niet goed voelt, kom je een heel eind. ”

Marieke heeft de nodige kennis in huis en zet die graag in om blessureleed bij de Singellopers te voorkomen. Samen met loopcoach Ted Altena is ze al gestart met gratis looptrainingen voor beginners. “Misschien wel de meest kwetsbare groep”, aldus Marieke: “Hun lichaam moet nog wennen aan de nieuwe belasting en ze hebben vaak nog niet de juiste kennis om dit op een juiste manier te doen en daar helpen wij ze nu bij.” Naast de gratis looptrainingen staan er nog meer activiteiten op de agenda om hardlopers in hun voorbereiding naar 22 juni te helpen.

Gratis inloopspreekuur
Zowel voor beginnende als meer ervaren hardlopers organiseert de sportarts van Mediweert ook een gratis inloopspreekuur. “Dat is speciaal voor de mensen die in de laatste twee weken van de voorbereiding toch nog tegen een pijntje aanlopen of advies kunnen gebruiken. Zij kunnen op 5 juni tussen 18.00 en 19:30 uur binnenlopen bij AV Weert. Samen met mijn collega en sportfysiotherapeut  Raymond van Boxtel ben ik dan aanwezig om advies te geven over wat wel en niet verstandig is. We proberen de drempel om te komen ze laag mogelijk te houden, omdat we willen voorkomen dat een loper te lang ergens mee rond blijft lopen en zo misschien de Singelloop uiteindelijk moet missen.”

Gratis informatieavond Sport en voeding
Een week eerder, op woensdag 30 mei, wordt er een informatieavond georganiseerd rondom Sport en voeding. Diëtist Rob van der Werf vertelt meer over de do’s and the dont’s en hoe je voeding kan gebruiken om je prestaties te verbeteren.

Sportmedische screening
Tot slot mag Mediweert in samenwerking met de Weerter Sportraad twee gratis uitgebreide sportscreenings verloten. Deze actie verloopt via Facebook. Wil je hiervoor in aanmerking komen kun je dat tot uiterlijk vrijdag 11 mei laten weten.

Aanmelden
Aanmelden voor het inloopspreekuur of de informatieavond kan via de Facebookpagina van Mediweert of door te bellen met 0495 – 57 28 50.

Voorbereiden op de Singelloop