Tenten en containers bij het ziekenhuis

20 maart 2020Algemeen, Coronavirus, Patiëntenzorg

U hebt ze misschien al gezien, de tenten en containers die bij het ziekenhuis staan. Maar waar zijn deze nu voor?

Kortgezegd, gaan de tenten aan de achterzijde gebruikt worden als triagetent. Hier worden patiënten nog voordat ze het ziekenhuis in komen, gescreend op het coronavirus. Op die manier kunnen we de besmette en niet besmette patiënten zo goed mogelijk van elkaar scheiden. De mobiele units op het parkeerdek vormen het nieuwe priklab, zodat deze bezoekersstroom het ziekenhuis niet meer in hoeft.

Compleet ander ziekenhuis
Momenteel werken we in een compleet anders ingericht ziekenhuis. Zorg die uitgesteld kan worden, wordt uitgesteld en afdelingen zijn niet meer ingedeeld op specialismen, maar op wel en niet besmet. We werken hard om iedereen die zorg nodig heeft die echt niet kan wachten, deze zorg te geven. Het ziekenhuis zelf is als het ware opnieuw ingedeeld en ingericht om wel en niet besmette patiënten te kunnen scheiden. Zo is de afdeling oncologie verhuisd naar een andere vleugel en is één etage volledig ingericht voor de opvang van coronapatiënten. We hebben onze capaciteit flink opgeschroefd; het aantal beademingsbedden is bijna verdrievoudigd en er zijn extra IC bedden beschikbaar.

Triagetent
Bij de ambulance-ingang is een triagetent opgebouwd, die ergens in de komende dagen in gebruik genomen wordt. Dit zorgt ervoor dat we vóór binnenkomst van een patiënt al kunnen beoordelen op welke afdeling een patiënt moet worden verzorgd. Om snel te kunnen beoordelen of iemand als ‘verdacht’ beschouwd moet worden, beschikken we in de triagetent over een CT-scanner. Dit werkt sneller dan met een kweek, die daarna altijd nog volgt.

Prikpost
De prikpost is buiten het ziekenhuis geplaatst in mobiele units op het parkeerdek. U kunt hier nu alleen nog op afspraak terecht van maandag tot en met vrijdag van 7:30 – 17:00 uur. Voor het maken van een afspraak belt u naar 0495-572639.

Hulp is nog steeds welkom
Voor onze medewerkers is dit een ongekende operatie. Nieuwe roosters zijn opgesteld en kamers zijn ingericht zodat medewerkers kunnen blijven slapen. We zullen alle menskracht hard nodig hebben, dus als er nog mensen zijn met een verzorgende of verpleegkundige achtergrond die willen helpen: meld je aan via P&O-secretariaat@sjgweert.nl

We voelen ons gesteund door alle burgerinitiatieven, hartverwarmend! Blijf dat de komende tijd doen, onze medewerkers en specialisten kunnen alle steun gebruiken.

Tenten en containers bij het ziekenhuis