Stomaverpleegkundige Kim de Kleijn wint award

30 juni 2023

Een mooie waardering voor Kim de Kleijn, stomaverpleegkundige bij SJG Weert: zij ontving deze week de Elise Sørensen Award voor haar werk. Patiënten en collega-stomaverpleegkundigen vonden dat zij deze verdient voor haar inzet voor patiënten en de stomazorg in het algemeen.

Award
Werken in de gezondheidszorg, dat is werken met je handen, je hart én je hoofd. Passie voor je werk, praktische vaardigheden en vakkennis vormen de basis voor goede patiëntenzorg. Dat geldt ook zo in de zorg voor stomadragers. De firma Coloplast, producent van stomamaterialen, reikt ieder jaar de Elise Sørensen Award uit aan die stomaverpleegkundige die net als Elise Sørensen, grondlegger van het eerste zelfklevende stomazakje, nét dat stapje extra zet in de stomazorg. Patiënten en stomaverpleegkundigen mogen stemmen op degene die volgens hen deze award verdient.

Uitreiking
Die eer ging dit jaar naar Kim de Kleijn, stomaverpleegkundige bij SJG Weert. Tijdens de feestelijke uitreiking kreeg zij de award overhandigd, samen met lovende woorden over Kims inzet voor haar patiënten en de stomazorg in het algemeen. Een prachtige waardering voor haar belangrijke werk! 

Stomaverpleegkundige
Wilt u weten wat een stomaverpleegkundige voor u kan betekenen? Lees dan dit interview met Kim uit de Gezondheidskrant van oktober 2022.

Stomaverpleegkundige Kim de Kleijn wint award
Kim de Kleijn samen met Tanja Lettinga (links) en Jeroen van Essen (rechts), chirurgen.