Meer operaties uitgesteld

26 november 2021

De instroom van coronapatiënten in ons ziekenhuis blijft stijgen. Het gaat vaak om zeer zieke mensen, die zonder onze directe hulp grote gezondheidsschade ondervinden of komen te overlijden. Wij willen en moeten deze acute patiënten helpen.

Daardoor zijn wij genoodzaakt om onze coronazorg verder uit te breiden en reguliere behandelingen van mensen die minder acuut zorg nodig hebben verder af te schalen. Dit heeft als gevolg dat wij vanaf komende maandag één operatiekamer sluiten en helaas meer operaties moeten afzeggen. Daarnaast moeten we ook een beperkt aantal individuele spreekuren op de poliklinieken afzeggen, omdat deze medewerkers nodig zijn voor de coronazorg.

Wij snappen ontzettend goed dat dit heel vervelend nieuws is voor onze patiënten wiens operatie of afspraak wordt afgezegd of verplaatst. Net als deze patiënten balen wij hier ook enorm van. Wij blijven desondanks ons uiterste best doen om zo veel mogelijk patiënten te kunnen helpen en hopen op uw begrip.

Welke zorg gaat door?
Gelukkig gaat een aanzienlijk deel van onze zorg vooralsnog door. Op onze operatiekamers gaan dagbehandelingen (operaties zonder opname op de verpleegafdeling) en alle spoedzorg (spoedoperaties, oncologische zorg, zorg voor hart- en vaatpatiënten en verloskundige zorg) door. Ook de afspraken op de poliklinieken gaan in veruit de meeste gevallen door. 

Mocht uw operatie of afspraak niet door kunnen gaan, dan wordt u altijd hierover gebeld door ons. U hoeft dus niet zelf te bellen.

Meer informatie
Op deze pagina leest u meer over het coronavirus en uw bezoek aan ons ziekenhuis.

Meer operaties uitgesteld