Informatieavond over toekomst spoedzorg

10 juni 2014

Op 19 juni 2014 organiseert de Cliëntenraad van SJG Weert een informatieavond over de spoedeisende zorg voor alle inwoners van Weert e.o. Volgens de regioplannen van de zorgverzekeraars moet SJG Weert afstand doen van de zogenaamde complexe spoedzorg. De zorgverzekeraars vinden dat geboortezorg, het plaatsen van een nieuwe heup en het behandelen van een hartinfarct of beroerte horen bij complexe spoedzorg, terwijl dit in de ogen van de Cliëntenraad geen complexe spoedzorg is, maar spoedzorg die het ziekenhuis voor zijn klanten aan wil blijven bieden.

Gevolgen klanten SJG Weert
De plannen van de zorgverzekeraars hebben verregaande gevolgen voor alle (potentiële) klanten van het ziekenhuis. Denk hierbij aan verre reistijd, vergroten van complicaties door langere reisafstand en het einde van de geboortezorg in Weert. Maar ook voor familie, vrienden en mantelzorgers zal een langere reistijd zwaar wegen.

Informatieavond
De Cliëntenraad wil alle inwoners van Weert e.o. uitnodigen voor een informatieavond over de spoedeisende zorg. Algemeen directeur Hans de Jong zal, op uitnodiging van de Cliëntenraad, een samenvatting geven van de plannen zoals deze op tafel liggen. Hij zal ook een toelichting geven over de consequenties van de plannen indien ze uitgevoerd worden. De voorzitter van het Medisch Stafbestuur, Joost Verkeyn, zal tijdens deze avond vertellen hoe SJG Weert de afgelopen jaren met de kwaliteit van zorg bezig is geweest. Dit om een goed beeld te schetsen waar het ziekenhuis staat op dit moment. Daarna is er uitgebreid ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden:
De avond vindt plaats op 19 juni a.s. en begint om 19:30 uur in het restaurant van SJG Weert. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar cliëntenraad@sjgweert.nl

Informatieavond over toekomst spoedzorg