Dragen van een mondkapje bij komst naar het ziekenhuis

2 oktober 2020Algemeen, Coronavirus

Naar aanleiding van het dringende advies van het kabinet om mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes, vragen wij onze patiënten, begeleiders en bezoekers om een eigen mondkapje te dragen bij het bezoeken van ons ziekenhuis. Al onze eerder genomen maatregelen, zoals het niet meenemen van begeleiding tenzij dat echt noodzakelijk is, blijven onverminderd van kracht.

De mondkapjes moeten worden gedragen vanaf het moment van binnenkomst totdat het ziekenhuis weer wordt verlaten. Het gebruik van het mondkapje geldt voor zowel patiënten met als zonder corona-gerelateerde klachten.

Voor begeleiders van patiënten en bezoekers blijft gelden dat zij niet naar het ziekenhuis mogen komen als zij last hebben van corona-gerelateerde klachten.

Wij begrijpen dat het dragen van een mondkapje vervelend kan zijn, maar deze en onze eerder genomen maatregelen zijn hard nodig om de kans op besmettingen te verkleinen bij onze medewerkers en patiënten zodat onze reguliere zorg beschikbaar blijft voor iedereen die dat nodig heeft.

Op deze pagina is alle informatie te vinden over de ontwikkeling van het coronavirus in SJG Weert en de maatregelen die in ons ziekenhuis van kracht zijn.

Dragen van een mondkapje bij komst naar het ziekenhuis