Zelf aanmelden voor uw afspraak of operatie

18 september 2020Patiëntenzorg, Zorgplanning

Als u een afspraak in ons ziekenhuis heeft, hoeft u zich binnenkort niet meer te melden bij de aanmeldbalie in de centrale hal. Met uw identiteitsbewijs meldt u zich voortaan zelf aan bij een van de digitale aanmeldzuilen. Snel, eenvoudig en veilig. Waar nodig met uitleg van een gastheer of gastvrouw. Komt u voor een opname of operatie? Ook dan meldt u zich bij één van de aanmeldzuilen aan.

In de hal komen vijf zuilen te staan waar u kunt zich aanmelden met een geldig paspoort, rijbewijs, ID-kaart of een in Nederland uitgegeven verblijfsdocument. Bij deze registratie wordt u gevraagd om enkele gegevens te controleren. Bijvoorbeeld de naam van uw huisarts en tandarts of informatie over uw zorgverzekering. Zodra dit is gebeurd, krijgt u automatisch een ticket uit de zuil met daarop uw afspraakgegevens en het routenummer.

Efficiënt aanmeldsysteem
Komt u voor een afspraak op de polikliniek, Medische Beeldvorming of het Priklaboratorium, dan kunt u na het aanmelden via de zuil direct plaatsnemen in de ontvangstruimte zoals vermeld op uw ticket. Als u voor operatie of opname komt, dan meldt u zich na het aanmelden via de zuil in de centrale hal ook bij de balie op locatie. “Dit nieuwe  aanmeldsysteem is een stuk efficiënter en zorgt ervoor dat patiënten sneller hun weg vinden in het ziekenhuis. Daarbij past het helemaal in deze tijd waarin de patiënt in het hele  zorgproces minder afhankelijk is van anderen en zelf de regie behoudt”, zegt projectmanager Henk van Roon van SJG Weert.

Bij de aanmeldzuilen staat ook een gastvrouw- of heer die patiënten waar nodig uitleg geeft en helpt bij de digitale registratie. Vanzelfsprekend met inachtneming van de privacy. “Niet iedereen is digitaal even vaardig. Vandaar deze extra service”, zo licht de projectmanager toe.

MijnSJG: uw medische gegevens inzien
Als patiënt van SJG Weert kunt u uw persoonlijke gegevens zelf registreren en wijzigen via MijnSJG, het online patiëntportaal dat u 24 uur per dag direct toegang geeft tot uw medische dossier. Ook kunt u via dit patiëntportaal uw medische gegevens inzien en vragenlijsten invullen ter voorbereiding op uw operatie in ons ziekenhuis. Door uw gegevens in MijnSJG thuis al in te vullen en/of te controleren, hoeft u dat straks niet nog eens te doen bij de digitale aanmeldzuil in het ziekenhuis. Zo bent u nóg sneller aangemeld voor uw afspraak, operatie of opname in het ziekenhuis.


Gezondheidskrant SJG Weert • nummer 2 • september 2020 • pag. 13

Zelf aanmelden voor uw afspraak of operatie