Werken wanneer het voor jou past

1 november 2022

Werken op oproepbasis of liever op vaste dagen met een contract waarbij je zelf je uren mag indelen? Het kan in SJG Weert. Het nijpende personeelstekort in de zorg noopt ook ons ziekenhuis tot creatieve en flexibele oplossingen. Om alle patiënten in onze kliniek ook op de drukste momenten goed te kunnen blijven helpen, hebben we een flexpool ingericht voor nieuwe verpleegkundigen. “Binnen de grenzen van het redelijke is alles bespreekbaar”, aldus Monique Nevels en Susan van Kouwen, teammanagers kliniek in SJG Weert.

Hoeveel voldoening het werk in de zorg ook geeft, niet elke verpleegkundige is natuurlijk fulltime beschikbaar. Er zijn in het leven meer ballen om in de lucht te houden. Als jonge moeder of vader wil je misschien alleen werken als de kinderen op school zitten. Zo houd je toch je verpleegtechnische vaardigheden op peil en blijf je in contact met collega’s. Of wellicht ben je een mantelzorger die de zorg voor je naaste wil combineren met een betaalde baan in het ziekenhuis. Misschien ben je wel een herintreder die van afwisseling houdt. Of heb je net je verpleegkundediploma op zak en wil je eerst eens rustig kijken welke afdeling het beste bij je past.

Flexwerken iets voor jou?
Kortom: er kunnen zoveel redenen zijn waarom jij als gediplomeerd verpleegkundige de ideale flexmedewerker voor ons bent. Ben je alleen ’s ochtends of ’s avonds beschikbaar? Werk je het liefst als oproepkracht of op vaste dagen? “Geen probleem. Op basis van jouw kennis, ervaring en inzetbaarheid bekijken we samen wat passend is. Omdat de kwaliteit van zorg natuurlijk het allerbelangrijkste is, gelden er een paar voorwaarden. Wat je van je vragen is een verpleegkundediploma; mbo-v of hbo-v. Daarnaast dien je minimaal vier uur per week beschikbaar te zijn. Zo kunnen we onze patiënten de zorg bieden die ze van ons gewend zijn”, zegt teammanager Monique.

Zoals elk ziekenhuis kampt ook SJG Weert met een nijpend personeelstekort. Zeker nu het aantal oudere patiënten in deze regio als gevolg van de vergrijzing toeneemt, zijn extra handen aan het bed hard nodig. De verpleegkundigen van de flexpool worden met name op de piekmomenten van de dag, ’s ochtends en ’s avonds, ingezet op de derde en vierde etage.

Teammanager Susan: “Vanzelfsprekend laten we je als nieuwe medewerker niet aan je lot over. Je kunt te allen tijde terugvallen op een ervaren collegaverpleegkundige. Daarbij word je goed begeleid en heb je net als alle andere collega’s gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving. Zoals gezegd: de kwaliteit van zorg gaat boven alles.” Wil je meer weten over werken in onze flexpool. Neem contact op met Susan van Kouwen of Monique Nevels via 0495 – 57 21 11.


Gezondheidskrant SJG Weert - oktober 2022 - nummer 2 - pagina 15

Werken wanneer het voor jou past