Vaatchirurgen Catharina Ziekenhuis en SJG Weert slaan handen ineen

17 augustus 2021

De vaatchirurgen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en SJG Weert zijn een intensieve samenwerking aangegaan om elkaar verder te versterken. Er werd al regelmatig overlegd en verwezen tussen de ziekenhuizen. Dit wordt nu uitgebreid door het samengaan van beide vakgroepen.

Samenwerken is voor de vaatchirurgen van beide ziekenhuizen niets nieuws. De specialisten weten elkaar al jaren te vinden. Zo gaan patiënten uit Weert voor grote, complexe operaties als bij een aneurysma naar Eindhoven. “Daarin verandert in principe niets, ik blijf ook daar onze Weerter patiënten opereren”, vertelt vaatchirurg Arthur Sondakh in SJG Weert.

Continuïteit
De fysieke aanwezigheid van vaatchirurgen Philippe Cuypers en Marc van Sambeek van het Catharina Ziekenhuis zorgt bovendien voor een uitbreiding van vaatchirurgische zorg in Weert. Arthur Sondakh was de afgelopen jaren de enige vaatchirurg in SJG: “Dat maakte onze zorg kwetsbaarder. Het samengaan van onze vakgroepen maakt dat de continuïteit en bereikbaarheid van vaatchirurgie beter geborgd is. Een belangrijke stap voor de toekomst.”

Kwaliteit
Intensieve samenwerking zal ook leiden tot kruisbestuiving. SJG Weert en het Catharina ziekenhuis hebben elk hun eigen expertisegebieden. Door die kennis en kunde te combineren zal de vaatchirurgische zorg op beide locaties kunnen verbeteren.

Vaatoperaties vinden plaats in beide ziekenhuizen. Afhankelijk van het soort ingreep, of de noodzakelijk zorg, zal bekeken worden op welke locatie de operatie het beste kan plaatsvinden. Maar voor controles kunnen patiënten altijd terecht in hun ‘eigen’ ziekenhuis.

Vaatchirurgen_B_DSC5273-1.png
De vaatchirurgen v.l.n.r.: Arthur Sondakh, Joep Teijink, Marc van Sambeek en Philippe Cuypers

Vaatchirurgen Catharina Ziekenhuis en SJG Weert slaan handen ineen